Benicarló consciencia la ciutadania de no tirar voluminosos a la via pública

La campanya «Millorem Benicarló, fora trastos de la via pública» pretén que la ciutadania faça bon ús del servei de recollida de voluminosos i no els tire al carrer. La iniciativa està secundada per la Policia Local, que augmentarà la vigilància sobre aquesta infracció, que pot ser sancionada amb multes de fins a 1.500 euros.

La Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa la campanya «Millorem Benicarló, fora trastos de la via pública», que inclou la difusió de vídeos i cartells per tal de conscienciar la ciutadania de no deixar residus voluminosos a la via pública, sinó de portar-los a l’Ecoparc o sol·licitar el servei de recollida a domicili. El servei és gratuït i funciona de dilluns a divendres amb previ avís al telèfon 964 46 12 53.

Segons l’Ordenança municipal reguladora de la gestió de residus urbans, està prohibit deixar residus voluminosos a la via pública, es considera infracció greu i pot arribar a sancionar-se amb multes de fins a 1.500 euros. Per la seua part, la Policia Local augmentarà la vigilància sobre aquesta infracció per tal de sancionar les persones que incomplisquen la normativa.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, espera que «aquesta campanya valga per sensibilitzar de la importància de no abandonar indiscriminadament voluminosos a la via pública i així contribuir entre tots a mantenir més net el poble».

El 61 % dels voluminosos, abandonats

Durant l’any 2020, a Benicarló s’han recollit un total de 454.360 kg de residus voluminosos, dels quals 374.060 kg els ha arreplegat l’empresa concessionària de recollida. El 61 % d’aquests, 228.176 kg, han sigut abandonats al costat dels contenidors o en la via pública, mentre que el 39 %, 145.884 kg, s’han arreplegat amb el servei de recollida a domicili que presta de manera gratuïta l’Ajuntament de Benicarló.

A més, també s’han recollit 80.300 kg abandonats en diferents punts negres del terme de Benicarló, i que s’han hagut de retirar contractant camió i pala, amb el cost addicional que això comporta, uns 1.000 euros al mes.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar