Benicarló competirà per a guanyar ‘El Repte del Reciclatge’

L’objectiu és incrementar l’ús dels contenidors d’envasos i de paper i sensibilitzar a la població sobre els beneficis de separar en origen. Es realitzaran xarrades informatives en centres educatius i trobades per a associacions.

Benicarló participarà activament en ‘El Repte del Reciclatge’, una iniciativa promoguda per Ecoembes juntament amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que premiarà el municipi que aconseguisca reciclar més i millor els seus envasos de plàstic, llaunes i brics en el contenidor groc i també el paper i cartó en el contenidor blau.

Per tal d’implicar al màxim la ciutadania en aquest projecte, els propers dies 1, 22 i 29 de març, l’equip del ‘Repte del Reciclatge’ visitarà Benicarló i s’instal·larà a la plaça de la Constitució per tal de resoldre dubtes a la població sobre com reciclar correctament els envasos. A més, una part de l’equip recorrerà els principals carrers i comerços de la ciutat per tal d’informar sobre la campanya de foment del reciclatge.

Paral·lelament, es realitzaran xarrades informatives als centres educatius IES Ramón Cid i a La Salle, on hi participaran més de 200 alumnes amb l’objectiu que aprenguen a reciclar correctament i en coneguen els beneficis per al medi ambient. També es realitzaran trobades informatives al Centre Ocupacional IVASS El Maestrat i a la Biblioteca Manel Garcia Grau per a les associacions amb discapacitat Ateneu, Fenòmens i Afanias.

Un premi de 6.000 euros

Dels 12 municipis de les províncies de Castelló i València que participen en la iniciativa, el guanyador obtindrà un premi de 6.000 euros que, en el cas de ser Benicarló destinarà l’associació de discapacitats intel·lectuals Els Fenòmens  

La campanya s’allargarà fins al 4 d’abril i tractarà de desmitificar les mentides en torn al reciclatge i sensibilitzar la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. L’equip d’animació i formació s’aproximarà a la ciutadania per a compartir amb ella el compromís de separar i reciclar correctament les llaunes, brics i envasos al contenidor groc, així com el paper i el cartó al contenidor blau.

Del que es tracta és que les pròpies institucions, organitzacions, entitats socials i esportives, associacions i centres educatius siguen partícips i impulsores de la iniciativa per tal de multiplicar els resultats de la campanya.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar