Benicarló aposta per unes Falles respectuoses, igualitàries i sense excessos

Les campanyes tenen un caràcter preventiu i de conscienciació per a evitar les violències masclistes i promoure el consum responsable entre els més joves.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdà, acompanyat dels tècnics de Serveis Socials, Albert Rodríguez i Berta Domènech, ha presentat les dos campanyes de prevenció que ha posat en marxa la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives amb motiu de les Falles 2024. D’una banda, la campanya de prevenció de consum d’alcohol i substàncies estupefaents, i de l’altra, la campanya de prevenció i actuació davant de les violències sexistes, sexuals i LGTBI-fòbiques en els espais festius de Benicarló.

«Hem de poder gaudir de les Falles de forma totalment responsable —ha dit l’alcalde— i garantir la seguretat i el benestar de cadascuna de les persones que participe en les celebracions. «Vull recordar que no és necessari el consum de substàncies per a divertir-se —ha remarcat— i, de la mateixa manera, també hem de recordar que Benicarló és un lloc de trobada, diversió i convivència, i qualsevol persona s’ha de poder sentir respectada i protegida».

«Per això —ha afegit— fem una crida a la tolerància zero davant de qualsevol tipus d’assetjament sexual que atempte contra la dignitat i el benestar de les persones».

‘Tingues trellat’

La campanya de foment del consum responsable està adreçada especialment als menors de 18 anys i pretén conscienciar els més joves que el fet de sortir de festa no ha d’estar necessàriament associat al consum d’alcohol i altres substàncies. L’objectiu és clar: protegir i restringir l’accés a l’alcohol als menors de 18 anys.

Pel que fa a la prevenció de les violències masclistes, la campanya s’emmarca en el Protocol per a la prevenció i l’actuació davant de les violències sexistes, sexuals i la LGTBI-fòbia en espais festius. Un protocol que es vertebra en tres eixos: la prevenció, tant des de l’Ajuntament com des de les diferents empreses, associacions o col·lectius que s’adhereixen al protocol; la protecció, fent un acolliment de la persona per a preservar-la física i emocionalment; i el posicionament de rebuig des de l’Ajuntament».

Tant l’alcalde com els tècnics han agraït la predisposició de la Junta Local Fallera i de les comissions falleres de Benicarló a l’hora de col·laborar en l’èxit d’aquestes campanyes.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar