Benicarló aposta per un oci i un consum d’alcohol responsables de cara a les Festes

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives insisteix en erradicar el fals mite de ‘beure alcohol per a passar-ho bé’ tan arrelat entre la joventut.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, acompanyat de la representat de la Coordinadora de Penyes, Mónica Gargallo, i del tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, Albert Rodríguez, ha presentat la campanya de sensibilització sobre el consum abusiu d’alcohol i altres drogues que la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives ha posat en marxa amb motiu de les Festes Patronals.

«Les festes —ha dit l’alcalde, responsable també de l’Àrea de Serveis Socials— són moments de diversió, de germanor i d’alegria, i hem de fer el possible per no embrutar-les amb conductes inadequades». «Per això —ha afegit— és important activar aquest tipus de campanyes, que ens permeten visibilitzar la necessitat de posar límits i sobretot ens ajuden a no normalitzar el consum d’alcohol entre la joventut».

La campanya té com a lema ‘Tingues trellat’ i centra la responsabilitat del consum no només en aquelles persones que surten de festa, sinó també en les famílies així com en les persones que s’encarreguen de gestionar les barres i de complir la llei a l’hora de servir alcohol.

Així ho ha explicat el tècnic de la UPCCA, que ha reconegut que del que es tracta és de «reforçar el missatge de què passar-ho bé no està necessàriament relacionat amb el consum d’alcohol i de trencar aquest fals mite tan arrelat en la nostra societat».

Per la seua banda, la representant de la Coordinadora de Penyes Mónica Gargallo ha assenyalat que des de l’entitat que representa «apostem per unes Festes Patronals saludables i sense incidències i per això insistirem amb els missatges de prevenció tant al recinte de penyes com també a les nostres xarxes socials».

Gargallo ha afegit que la Coordinadora de Penyes també aposta per un recinte de penyes segur i lliure d’agressions sexuals. En aquest sentit, ha assenyalat que el recinte comptarà amb una zona habilitada per a fer una primera atenció a les possibles víctimes i que la Coordinadora està en contacte directe amb Policia Local i Guàrdia Civil per qualsevol incidència. «Els membres de la Coordinadora hem fet una formació específica en el marc del ‘Protocol de prevenció de violències sexistes en espais d’oci’ i, a més, el personal de seguretat del recinte també està informat dels protocols que han de seguir en cas de detectar alguna agressió.

Pel que fa a l’accés de menors al recinte, la Coordinadora ha informat que les famílies o tutors hauran de firmar una autorització que acredite el seu permís i que els menors hauran de portar sempre damunt.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar