Benicarló aposta per la transparència amb un portal de dades econòmiques

La ciutadania podrà accedir a les dades de forma ordenada, sistematitzada i atractiva. Les divisions del nou portal permetran conèixer els ingressos, les despeses i tota la informació relativa a contractació i subvencions.

L’Ajuntament de Benicarló ha donat un pas endavant a l’hora de convertir el municipi en un lloc més transparent per a rendir comptes amb la ciutadania. L’entitat ha creat un web de transparència, el portal de dades econòmiques, que ajudarà a consultar de forma fàcil i interactiva tota la informació relativa al pressupost, períodes de pagament i capacitat de finançament, entre d’altres.

El portal de dades econòmiques millora els elements de publicitat activa, participació i rendiment de comptes a la ciutadania i facilita l’accés de la informació de forma ordenada, sistematitzada, atractiva i visual amb les dades que l’Ajuntament proporciona periòdicament a òrgans oficials com el Ministeri d’Hisenda, la Plataforma de Contractació del Sector Públic o la Base de Dades Nacional de Subvencions.

La informació econòmica es divideix en quatre blocs: pressupostos, on es troba tota la informació pressupostaria municipal, així com la seua execució i evolució anual; liquidacions, on s’informa de com s’ha executat el pressupost, l’import i en què s’ha gastat; contractació pública, amb enllaços a la Plataforma de Contractació del Sector Públic; i subvencions, on es consulten les subvencions concedides per l’Ajuntament amb enllaços a la Base de Dades Nacionals de Subvencions.

La regidora d’Hisenda, Arantxa García, s’ha mostrat orgullosa «d’aquest nou portal de transparència econòmica, que servirà per a apropar la gestió econòmica municipal a la ciutadania». García ha remarcat que «el portal no només facilita l’accés a les dades econòmiques clau sinó que fomenta la participació i la comprensió». «Volem una administració oberta, i aquest portal és un pas clau en el camí».

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar