Benicarló adequarà l’entorn del paratge natural de la basseta del Bovalar

Els treballs començaran el dia 30 de gener i consistiran a netejar tot l’entorn, inclosos els camins que donen accés al paratge. Els treballs es duran a terme a través de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

La basseta del Bovalar, un dels espais naturals més emblemàtics de Benicarló, es prepara per als treballs de neteja i desbrossament que durà a terme la brigada forestal de la Mancomunitat de la Taula del Sénia a partir de la setmana que ve i que s’allargaran durant dos setmanes.

Així ho ha anunciat el regidor de Medi Ambient, Borja Castell, que ha assenyalat que «atesa la necessitat d’adequar el paratge, hem decidit actuar per via d’urgència i desbrossar tota la part terrestre de la basseta, des del vial que hi dona accés, fins als camins que transcorren per dins de l’espai natural». A més de desbrossar l’entorn, també es duran a terme treballs de poda de pins i neteja.

El regidor ha recordat que els treballs arriben després de la reunió que va mantindre, juntament amb l’alcalde, Juanma Cerdá, amb el director general del Medi Natural, Raúl Mérida, «en la qual vam traslladar la necessitat d’actuar de forma imminent a la basseta».

Borja Castell ha recordat que «per ser una via pecuària, la conservació corresponen a la Conselleria, tot i que la llei preveu la possibilitat que la Generalitat i els ajuntaments firmen convenis de col·laboració que permeten als consistoris fer-se càrrec del manteniment». «I això és el que estem fent», ha afegit el regidor. «Però mentre acabem de tancar els detalls del conveni que ens permetrà fer-nos càrrec de la neteja i desbrossament de la basseta, amb càrrec al pressupost de la Conselleria, hem volgut posar remei amb aquesta actuació per la via d’urgència», ha conclòs.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar