Turisme Comunitat Valenciana atorga la bandera Qualitur a 204 platges i cales de 39 municipis de la Comunitat Valenciana

La consellera Nuria Montes ha entregat a Altea les banderes Q que avalen l’aposta per l’excel·lència, tant de qualitat, medi ambient o accessibilitat de les platges
Per províncies, Castelló ha obtingut este guardó en 70 platges d’11 municipis; València en 44 platges de 17 destinacions i en la província d’Alacant la bandera Qualitur onejarà en 90 platges d’11 municipis
Destaquen destinacions com Castelló de la Plana, Moncofa, Vinaròs, Alcalà de Xivert, Cullera, València, Oliva, Benidorm, Orihuela, el Campello, Santa Pola i Pilar de la Horadada per nombre de certificats

Turisme Comunitat Valenciana ha concedit la bandera Qualitur 2024 a un total de 204 platges i cales de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat, i així avalen l’excel·lència d’este recurs turístic costaner.

D’esta manera, este estiu a la província de València onejarà la bandera Q en 17 municipis que són: Canet d’En Berenguer, Sagunt, Puçol, el Puig de Santa Maria, la Pobla de Farnals, Alboraia, València, el Perelló-Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Daimús, Gandia, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva.

Per la seua part, a la província d’Alacant seran un total d’11 municipis: Dénia, Benissa, Altea, Benidorm, la Vila Joiosa, el Campello, Alacant, Santa Pola, Torrevieja, Orihuela i Pilar de la Horadada. I a Castelló lluiran la bandera Qualitur també 11 destinacions, i són: Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Borriana, Nules, Moncofa i Xilxes.

La bandera Qualitur reconeix l’esforç dels municipis que oferixen platges amb aigües netes i arenes cuidades, mesures de vigilància, servicis higiènics, equipaments lúdics, mesures de protecció ambiental i la garantia de la seua accessibilitat universal.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha entregat este divendres a Altea, acompanyada pel director general de Turisme, José Manuel Camarero, els reconeixements a estos 39 municipis de la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció en l’acte, Montes ha destacat que “cada bandera que oneja en les nostres platges és un símbol d’orgull i pertinença”; i ha felicitat a tots els municipis de la Comunitat Valenciana que des de hui hissaran la bandera Qualitur en les seues platges, i agraïx “el seu treball, la seua aposta per l’excel·lència i per entendre que la unió d’esforços ens permet oferir el millor de nosaltres mateixos als qui ens visiten”, ha afegit.

En este context, la titular de Turisme ha subratllat que “el turisme és una font vital de desenvolupament econòmic i social”, al mateix temps que ha advocat perquè es gestione “amb responsabilitat i visió de futur”.

130 certificats en qualitat, medi ambient i accessibilitat

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, atorga este guardó de la bandera Q a totes les platges i cales de la Comunitat Valenciana que disposen d’algun certificat reconegut.

Els models d’excel·lència que es reconeixen són: ISO 9001 i Q Qualitat Turística en matèria de qualitat; ISO 14001, Reglament EMA i S de Sostenibilitat en medi ambient; i en accessibilitat la Norma UNE 170001.

Amb això, la Comunitat Valenciana disposa de 130 certificats distribuïts en 204 platges i cales que lluiran la bandera Q este estiu 2024 en reconeixement a la seua aposta per l’excel·lència.

Dels 130 certificats, el 55,4 % dels certificats són en matèria de qualitat, seguit de medi ambient que representa el 37,7 % del total de certificats i finalment accessibilitat amb 6,9 %.

Banderes Q per províncies

Per províncies, a Castelló un total d’11 municipis han sigut guardonats amb la bandera Q 2024, i aglutinen un total de 35 certificats (26,9 % del total), i distribuïts en 70 platges (que representen el 34,3 % de total).

Quant a nombre de certificats destaca Castelló de la Plana amb 9 certificats i Moncofa amb 6 certificats. I respecte a l’abast dels certificats, destaca Vinaròs amb 23 platges, i Alcalà de Xivert amb 9. Cal destacar que el 73 % dels municipis guardonats a Castelló compten amb un certificat amb l’ISO 14001, la qual cosa demostra el seu interés en la gestió ambiental d’este recurs natural.

Per la seua part, la província de València és la que més nombre de municipis té amb banderes Qualitur, 17 destinacions que aglutinen 59 certificats (45,4 % del total) i distribuïts en 44 platges, representant el 22 % del total. En nombre de certificats destaquen Cullera, amb 12, i València, amb 7. En nombre de platges sobreïx també Cullera, amb 8 platges certificades i Oliva, amb 6.

Respecte a la província d’Alacant, 11 municipis han rebut este divendres la bandera Qualitur, que aglutinem 36 certificats i representen el 27,8 % del total de la Comunitat Valenciana. Atés el nombre de platges, es posiciona com la primera província de la Comunitat amb 90 platges guardonades, que representen el 44 % del total.

Benidorm té 10 certificats i Orihuela en té 7. En nombre de platges certificades destaquen els municipis del Campello (15), Santa Pola (13) i Pilar de la Horadada (11). Cal destacar que el 55,6 % dels municipis guardonats a Alacant disposen de l’ISO 9001 i el 35,7 % tenen l’ISO 14001 de Qualitat, la qual cosa demostra el seu interés en la qualitat i sostenibilitat turística de la província.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar