Trobada important al Territori Sénia de les 3 Institucions: Generalitat Valenciana, Generalitat de Catalunya i Taula del Sénia

 A partir d’un escrit de la Mancomunitat Taula del Sénia als Presidents Ximo Puig i  Pere Aragonés sobre el riu Sénia i el seu entorn, per delegació dels Presidents, avui  17/12/21 han visitat el Territori Sénia responsables de Presidència dels dos Governs,  reunint-se amb la Mancomunitat i els Alcaldes dels pobles que toquen al riu Sénia.  

 La delegació valenciana la presidia Alfred Boix, Secretari Autonòmic Promoció  Institucional, i anaven també Antoni Such, Director General Administració Local, Mª  Fernanda Escribano, Directora General Promoció Institucional i Jeannette Segarra,  Directora General Agència Valenciana Antidespoblament.  

 La delegació catalana la presidia David Rodríguez, Secretari de Governs Locals i  anava també Montserrat Fornells, Directora General Administració Local i Albert Salvadó  Delegat a les Terres de l’Ebre.  

 Per la Mancomunitat i Ajuntaments, en absència del President per malaltia, estava  la Gerent, Mª Teresa Adell, i diversos Alcaldes i Alcaldesses: Vinaròs (Guillem Alsina),  Alcanar (Joan Roig), Ulldecona (Núria Ventura), la Sénia (J. Ramón Bellaubí), Rossell  (Evaristo Martí) i Sant Rafel del Riu (Domingo Giner).  

  

 La visita ha començat a la desembocadura del riu Sénia: Sòl de Riu, un paratge  natural de gran valor, i s’han visitat també els tres punts o passos que es consideren en  pitjor estat de conservació i seguretat: els ponts del molí Bordales i el molí de l’Om (entre  S. Rafel del Riu i Ulldecona) i el pont de Malany a la CV-105 (entre Rossell i la Sénia).  

  

 Al molí la Vella de la Sénia s’ha fet una reunió de treball plantejant en primer lloc  la necessitat de millora de la seguretat dels 3 ponts esmentats. A més, s’han abordat  diverses problemàtiques compartides per tots els municipis: salut, emergències, turisme,  educació, comunicacions, ocupació i d’altres temes… A la vista de tot això, els mateixos  responsables dels 2 governs han plantejat la conveniència d’estudiar la possibilitat de  signar un Conveni marc de col·laboració entre les 3 institucions: Generalitat Valenciana,  Generalitat de Catalunya i Mancomunitat Taula del Sénia, que es pogués anar ampliant  als diferents temes plantejats successivament. 

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar