Teatre i cooperació centren la commemoració del Dia de la Dona en Canet lo Roig

L’Ajuntament de Canet lo Roig, en col·laboració amb el Grup Igualtat Arrels i Ales del municipi, ha decidit escenificar enguany l’apoderament de les dones coincidint amb la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona. Així, en un exercici de sororitat, han fet una crida al col·lectiu femení de la localitat perquè se sumen a la lectura del manifest que porta per lema “Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la COVID-19”.

La iniciativa ha tingut una resposta majoritària i més d’una trentena de dones alçaran la seua veu per a defensar els seus drets en un escenari condicionat per la pandèmia. Precisament aquesta situació excepcional i amb la finalitat d’evitar el potencial perill de contagis de coronavirus, ha portat a les promotores de l’acció reivindicativa a organitzar un acte virtual que consistirà en el fet que cadascuna de les participants es gravaran llegint una frase assignada prèviament i totes les intervencions es registraran en un vídeo que s’emetrà per les xarxes socials municipals i per la plataforma YouTube.

Un altra de les activitats que s’han programat es portarà a terme el pròxim 28 de març en la Plaça Nova i serà la posada en escena del conte teatralitzat coeducatiu “Sí que és pot”. Per a poder assistir a la representació es requereix inscripció prèvia en les oficines de l’Ajuntament. El termini per a la inscripció finalitza el 22 de març. La distribució de localitats es realitzarà fins a completar aforament i els assistents hauran de portar mascaretes i complir les mesures sanitàries.

A més, l’equip de govern de Canet, amb el suport de la Mancomunitat del Baix Maestrat, ha repartit unes bosses de roba amb l’eslògan “Visibles, valentes i iguals” que constata la clara vocació de posar en valor el paper destacat de la dona en la societat actual, “considerem que són els adjectius que millor defineixen la lluita diària i incansable de les dones per aconseguir una igualtat efectiva i real”, va indicar l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés .

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar