Susana Ros remarca que Castelló ha aconseguit amb el PSOE el rècord històric d’agents de seguretat després de donar per finalitzada l’etapa de retallades del PP

La diputada del PSOE critica que l’executiu de Mariano Rajoy reduïra durant el seu mandat la meitat de la plantilla de policies nacionals i de guàrdies civils

La diputada socialista al Congrés, Susana Ros, ha destacat que la província de Castelló compta enguany amb la xifra més gran d’agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil en actiu poques setmanes abans de donar principi la campanya d’estiu. Ros ha assenyalat que, actualment, les comarques castellonenques disposen d’una plantilla d’un miler d’efectius “que vetlen per la nostra seguretat i pel compliment de la llei”.

La representant castellonenca a Madrid ha apuntat que “aquest rècord” es compleix després que el president Pedro Sánchez haja pres mesures per a acabar “amb el dèficit crònic d’agents de seguretat que patia Castelló i la resta de l’Estat”. De fet, el número actual representa un 87 per cent més que en 2018, l’últim any del PP en la Moncloa.

En aquest punt, la diputada del PSPV fa patent que mentre el PP va assumir l’administració de l’Estat entre 2012 i 2018 “es van perdre a Espanya 1.800 agents per any, 11.300 en tot aquest temps”. L’executiu socialista ha aconseguit d’aquesta manera revertir la tendència a la baixa iniciada en 2011 amb la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern. Segons ha explicat, el creixement de les plantilles ha sigut possible amb el desbloqueig de les ofertes d’ocupació pública amb una taxa de reposició superior al cent per cent. “És indecent que les retallades del PP se centraren en la sanitat, l’educació i la seguretat i no en altres àmbits. És clar que a Castelló li va millor quan governa el PSOE”.

“Els i les socialistes tenim clar el que suposa tindre un major nombre d’efectius al carrer perquè puguem viure en un entorn tranquil i de confiança. En els pròxims anys treballarem per a continuar ampliant la presència de policies i guàrdies civils per a proporcionar la protecció efectiva que tota la ciutadania es mereix”.

Pla d’infraestructures
Susana Ros ha subratllat el fet que el Govern central haja posat en marxa el Pla d’Infraestructures de Seguretat de l’Estat, la qual cosa suposarà una inversió de 15 milions d’euros en la construcció i modernització de comissaries i casernes de la província. Una d’elles serà la central policial de Vila-real, una de les més reivindicades i per a la qual s’han reservat huit milions d’euros per a la seua construcció. S’inclouen també millores en la caserna de la Guàrdia Civil de Borriana per valor de 2,2 milions d’euros, dos milions per a Segorbe i 4,2 per al centre penitenciari de Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar