S’han realitzat més del 50% dels treballs arqueològics del Parador de Turisme de Morella

Esta previst que les excavacions als convents de Sant Francesc i les Agustines finalitzen en cinc mesos
Aquest projecte compta amb un pressupost d’1.464.258,69 euros del Ministeri de Turisme i l’empresa encarregada de realitzar-lo es TRYCSA

Morella, 05 de març de 2021 – Aquest matí, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Promoció Econòmica, Mari Carmen Escuder, han visitat els treballs arqueològics dels convents de les Agustines i de Sant Francesc on s’ubicarà el futur Parador Nacional de Turisme de Morella junt amb l’arqueòleg del projecte, Diego Lucendo, i altres membres de la corporació. D’aquesta manera, han vist el desenvolupament de l’obra la qual han informat que ja s’ha realitzat més del 50% de l’actuació i queden uns cinc mesos de treball.
Actualment, l’excavació es troba molt avançada en els antics horts de les Agustines. A més, s’acaba de començar l’excavació en la Sala Capitular de Sant Francesc on s’ubiquen les pintures de la Dansa de la Mort, les quals s’han protegit completament durant el transcurs de les obres. Al llarg de tota l’excavació s’han descobert antics carrers i edificis, així com ceràmica. Els pròxims treballs estaran centrats en l’excavació del claustre del Convent de Sant Francesc.

Durant la visita s’ha mostrat l’estat de l’actuació, així com explicat algunes de les troballes i deduccions que s’extrauen de les edificacions d’aquest complex. Així, “trobem restes molt interessants i es pot veure l’evolució de les construccions des de l’època medieval fins a la important presència militar del segle XIX” ha explicat l’arqueòleg. També ha comentat que “ja s’ha superat la meitat de l’actuació i els treballs segueixen un bon ritme per a finalitzar en el temps que estava previst”.
Tanmateix, Rhamsés, ha destacat “el bon desenvolupament de les obres i actuacions del que serà el futur Parador de Turisme”. L’edil ha explicat que “són treballs costosos perquè es tracta d’una extensió de terreny considerable, però ens han informat que van sobre els terminis previstos per a finalitzar a l’estiu”. També remarcat “que ens volem reunir amb la Secretaria d’Estat de Turisme per abordar el que seran els següents passos i avançar en aquest projecte que suposa el futur Parador Nacional de Turisme de Morella” i ha afegit que “sabem que és un procés laboriós, però cal continuar avançant”.

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar