Santa Magdalena celebra el Dia de la Dona amb la lectura d’un manifest i la inauguració d’una exposició fotogràfica

Santa Magdalena ha celebrat, un any més, el Dia internacional de la Dona i ho ha fet, d’una banda amb la lectura d’un manifest a les portes del consistori i per una altra, amb la inauguració de l’exposició de fotografies de la Fundació Isonomía, ‘Enginyera… per què no?’.

L’alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou, ha sigut l’encarregat de llegir el manifest institucional del Dia de la Dona. Bou ha explicat que: “els ajuntaments, som la primera porta a la ciutadania de les polítiques públiques i per això, ens comprometem a fer un major esforç per a contribuir a la igualtat real entre dones i homes, donant suport a les propostes d’igualtat per a millorar la vida de les persones, de totes les persones”. 

A més, a la façana de l’Ajuntament s’ha penjat una pancarta reivindicativa de la igualtat entre dones i homes, que ha sigut realitzada per l’alumnat de les activitats extraescolars del CEIP Albert Selma.

Posteriorment, a La Capella, s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica, de la Fundació Isonomía, que porta per títol, ‘Enginyera….per què no?’, en la qual es pretén visibilitzar a dones enginyeres, familiaritzar a les dones amb aquestes eixides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d’homes i dones per a construir una societat més equilibrada, justa i democràtica. Aquesta mostra estarà oberta fins al 20 de març i per a visitar-la serà necessari passar abans per l’Ajuntament.

Des del departament de Serveis Socials, s’ha editat també una baralla de cartes, ‘El joc de la igualtat’, en la qual es mostren com les diferents professions poden ser exercides, tant per homes com per dones. Aquesta baralla s’ha repartit a l’alumnat del CEIP Albert Selma i de la Ludoteca Municipal. A més, totes aquelles persones, que desitgen tindre la seua baralla de cartes podran passar per l’Ajuntament a recollir un d’aquests jocs.

D’altra banda, el dissabte, 13 de març, a les 18h es projectarà a l’Auditori Municipal la pel·lícula, ‘Figuras Ocultas. L’aforament a l’auditori està limitat i subjecte a les restriccions, marcades per la Covid19, per la qual cosa l’entrada és lliure fins a completar el nombre màxim de butaques permeses.

Finalment, els dies 6,7, 8 i 9 d’abril, es realitzarà un taller per a adolescents d’entre 14 i 20 anys, que serà impartit per Clara Abello, amb el qual es pretén oferir eines a les dones per a previndre la violència de gènere, fomentar la reflexió sobre la situació de la dona, desmitificar l’amor romàntic i buscar estratègies per a construir relacions sanes. És necessària la inscripció prèvia en les oficines de l’ajuntament de Santa Magdalena, pel fet que l’aforament està limitat a les restriccions sanitàries. 

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar