Sant Mateu rep una subvenció de 3 milions d’euros

El Govern d’Espanya, a través del Ministeri d’Indústria i Turisme, ha publicat les resolucions provisionals de les ajudes per a projectes de millora del Patrimoni Històric amb ús turístic.

Aquesta resolució provisional atorga a l’Ajuntament de Sant Mateu la quantitat de 2.965,710 € per a la Proposta d’Intervenció en l’Antic Convent dels Dominics, en la zona coneguda com a Molí d’Eloi.

Des del punt de vista patrimonial i turístic es realitzarà la major part de l’excavació arqueològica per tal de treure a la llum les restes del convent i facilitar-ne la interpretació, quedant habilitat com a parc arqueològic. A més, s’executaran les noves construccions, habilitant la part de recepció de visitants i de museu i zona de recerca arqueològica i el bloc de servei amb magatzem i instal·lacions. La zona museogràfica comptarà amb una part d’interpretació del conjunt i el seu territori, una zona de museu arqueològic i una altra de recerca, amb espai de magatzem arqueològic, arxiu i sala polivalent per a la realització de tallers, jornades… Es podrà aprofitar també l‘espai en aire lliure per fer aquestes activitats. Des del punt de vista social i econòmic s’habilitarà la cafeteria i la zona de jardí/plaça del convent.

Des de l’Ajuntament de Sant Mateu estem molt satisfets en veure que tota la feina de redacció de la memòria que vam fer fa quasi dos anys ha donat els seus fruits. També agraïm al Govern d’Espanya la sensibilitat amb el nostre municipi. Pensem que la recuperació del patrimoni amb finalitats turístiques és una eina molt potent en la lluita contra el despoblament en xicotets municipis.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar