Sant Mateu aprova els pressupostos 2024

L’Ajuntament de Sant Mateu ha aprovat el Pressupost General per a l’any 2024, que compta amb un import total de 2.216.014,6 €.

En primer lloc, els pressupostos garanteixen els serveis bàsics, els quals estan ajudant a mantenir i augmentar població, ja que actualment Sant Mateu torna a superar els 2000 habitants. Serveis com l’escola infantil, l’escola matinera, la programació cultural, la piscina municipal accessible, l’escola per a adults, les escoles d’estiu, Pasqua i Nadal i les activitats extraescolars, l’agència de lectura, la universitat per a majors, l’Aula mentor, etc. suposen un ampli catàleg de serveis per a la ciutadania que afavoreixen el fet de viure al poble.

En segon lloc, es continuen subvencionant a totes les associacions culturals i esportives, per ajudar econòmicament al seu funcionament, contribuir a les nostres tradicions i fer que Sant Mateu siga un poble viu i ple d’activitats durant tot l’any.

També els pressupostos contemplen partides perquè l’Ajuntament siga més eficient en la despesa econòmica. L’any 2023 es van invertir més de 500.000 € en l’eficiència energètica de les oficines municipals i 450.000 € en la reforma del camp de futbol i es van instal·lar plaques fotovoltaiques a la nova escola. Aquest 2024 s’han aconseguit també ajudes europees destinades a:

254.901,64 € per a la digitalització integral del cicle de l’aigua

140.851, 47 € per al Pla de Mobilitat Urbana

233.870,15 € per a renovació de l’enllumenat de fora del nucli antic.

El foment del turisme continua tenint inversions. Aquest 2024 demanarem les ajudes per a la finalització de la planta baixa del Palau Villores i el trasllat de l’Oficina de Turisme a aquestes noves dependències.

La millora de camins és fonamental per als nostres agricultors i ramaders. En 2023 es van formigonar els camins del Bustal i la Quatremitjana, i en aquest 2024 també hi ha partida pressupostària en actuacions de formigonatge.

També es continuarà invertint en esports, cultura i patrimoni, amb la reforma d’instal·lacions esportives, les restauracions de la capella de Santa Bàrbara del cementeri i el Campanar de les Llàstimes, així com la millora de l’escenari de l’Auditori.

Finalment, cal destacar una inversió de 270.000 € en la tercera fase de l’Escola de Música, un edifici que millorarà notablement les condicions de les associacions musicals locals.

Els pressupostos s’han aprovat amb els 6 vots a favor del Grup Socialista i 3 vots en contra del Grup Popular.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar