Sant Jordi obri demà la seua programació estival amb un concert de la Jove Banda Simfònica de la Comunitat Valenciana

  • Iván Sánchez Cifre: “És un orgull poder oferir un concert espectacular amb la millor banda jove que tenim en la nostra Comunitat”
  • Concentra a 80 dels millors músics de bandes autonòmiques i oferirà un ampli repertori aquest divendres a les 20 hores

 

L’Ajuntament de Sant Jordi inaugura demà divendres la seua programació estival de 2022 en gran, amb una actuació estel·lar de la millor banda musical que hi ha en la Comunitat Valenciana. Així, demà divendres, a partir de les 20 hores en el Poliesportiu, està programada l’actuació de la Jove Banda Simfònica de la Comunitat Valenciana, que concentra a 80 dels millors músics joves que hi ha actualment en el món de les bandes musicals de la nostra Comunitat.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat durant la presentació d’aquest esdeveniment que “obrim el calendari de la programació estival una actuació de primer nivell, quasi única a la província. Per això vull agrair que comencem amb un esdeveniment tan espectacular amb la principal banda jove que tenim en la Comunitat Valenciana, com és la Jove Banda Simfònica, perquè puguen gaudir tant els veïns de Sant Jordi com la gent de tota la comarca, especialment els que sentim la música com jo, que forme part de la banda musical del poble. A més, tenim la sort que un dels músics d’aquesta Jove Banda Simfònica és de casa, Juan Arnau, que per a nosaltres és un al·licient més”.

L’alcalde de Sant Jordi ha explicat que “no es pot començar de millor manera com amb aquest concert d’estiu. Per això vull agrair tot el treball, tan fort, que ha fet la Banda Municipal de Sant Jordi per a portar aquest concert, sobretot al seu director i al seu president, així com al delegat comarcal, que han fet molta força perquè aquest concert es faça a Sant Jordi. Això és fruit d’un treball conjunt i coordinat entre les entitats públiques i l’associacionisme que faciliten que puguem oferir al poble activitats no sols variades, sinó de moltíssima qualitat. Ja sabem que en la Comunitat Valenciana la música de bandes és una cosa molt arrelada i tradicional, que implica moltíssimes famílies com passa a Sant Jordi i aquesta comarca. Per això és un orgull poder presentar aquest concert amb la millor banda que tenim en la Comunitat Valenciana”.

La Jove Banda inaugura la seua temporada de concerts a Sant Jordi

Iván Sánchez Cifre ha explicat que aquest concert de la Jove Banda Simfònica se celebrarà a les 20 hores en el Poliesportiu de Sant Jordi hem convidat als ajuntaments del nostre entorn i a les associacions musicals.

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana comença la seua temporada 2022 amb aquest concert a Sant Jordi. La directora, Lidón Valdre, és de la província de Castelló, que dirigeix una Banda Musical que és ja un referent del món musical de la Comunitat Valenciana i està composta per músics que tenen una formació de grau mitjà i superior. A més, pertanyen a bandes de música de totes les comarques de tota la Comunitat, cinc d’ells de bandes de la nostra comarca, com són dos clarinets en si bemoll, una trompa, un violoncel i una arpa.

La Federació està integrada per 650 societats, uns 43.000 músics, 600.000 alumnes i uns 200.000 associats, la qual cosa dona mostra de la importància que té aquesta activitat no sols a Sant Jordi, sinó en tota la Comunitat Valenciana. És un moviment artístic, social i educatiu considerat únic en el món, per la qual cosa és Bé d’Interés Cultural Immaterial”.

Una prestigiosa Banda amb músics de tota la Comunitat Valenciana

Cal recordar que la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Banda Federal) es va constituir de manera oficial en el 2000, amb l’objectiu inicial que les societats musicals valencianes van estar representades en el VIII Festival Nacional de Bandes de Música que la Confederació Espanyola de Societats Musicals (*CESM) va organitzar a València en 2001. Després de l’èxit obtingut, es va donar forma estable a la seua estructura participant en nombroses trobades nacionals i internacionals.

Actualment la Banda compta amb 80 membres d’entre 18 i 28 anys pertanyents a alguna de les Societats Musicals afiliades a la Federació i la seua directora en 2022 és la castellonenca Lidón Valdre Cabaleiro.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar