Sant Jordi es converteix en la capital de l’artesania d’Espanya aquest cap de setmana amb la XXI Mostra d’Oficis Tradicionals

-Iván Sánchez Cifre: “Esperem major nombre de visitants enguany després de ser reconeguda Festa d’Interés Turístic Provincial”
-Acull un centenar d’exposicions, actuacions musicals, activitats per a xiquets, exhibicions i zones gastronòmiques

L’Ajuntament Sant Jordi es convertirà aquest cap de setmana en la capital de l’artesania a nivell nacional amb la celebració de la XXI Mostra d’Oficis Tradicionals. Entre el 5 i 6 d’agost, el municipi del Maestrat acollirà a més d’un centenar d’expositors en la qual és la major mostra d’oficis tradicionals d’Espanya, fins al punt que atrau a milers de visitants i, en aquesta edició, ha sigut reconeguda per la Generalitat com a Festa d’Interés Turístic Provincial.

La XXI Mostra d’Oficis Tradicionals està omplint tots els allotjaments turístics de Sant Jordi i altres localitats del seu entorn, fins al punt que l’alcalde del municipi, Iván Sánchez Cifre, ha explicat que “esperem milers de visitants no sols de la província de Castelló, sinó de moltes altres províncies, especialment del nostre entorn”.
L’alcalde de Sant Jordi ha explicat que “és la major mostra de tota Espanya dedicada exclusivament als oficis artesanals i que es fa gràcies a la col·laboració d’associacions i veïns, que treballen durant tot l’any perquè puguem gaudir tots amb molts estands i de qualitat. En aquesta edició esperem encara major nombre de visitants després que la declararen fa uns mesos com a Festa d’Interés Turístic Provincial”.

Aquesta Mostra d’Oficis Tradicionals està organitzada per l’àrea de Cultura, que dirigeix l’edil Joan Collado, en col·laboració amb Vicky Corral, regidora d’Educació. “El dissabte 5 serà la inauguració i comptarem amb una agenda d’activitats extensa i variada que es prolongarà fins a la mitjanit. Cal tindre en compte que es tracta del cap de setmana més multitudinari de tot l’any a Sant Jordi, en el qual s’esperen milers de visitants entre els veïns del poble i altres residents de la comarca, a més de turistes de tota Espanya”, ha assegurat Iván Sánchez Cifre.

La Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi acull a més d’un centenar d’expositors i milers de visitants al llarg dels dos dies que dura aquest esdeveniment. A més de les activitats pròpies de l’artesania tradicional, l’Ajuntament de Sant Jordi també programa actuacions musicals, exhibicions amb animals, degustació de productes i activitats infantils.

Joan Collado, responsables d’organitzar aquesta XXI Mostra d’Oficis Tradicionals, ha explicat que “en la Plaça Major i als carrers annexos se celebrarà aquesta XXI Mostra d’Oficis Tradicionals, en la qual participaran prop de 100 artesans, entre ells *vidrieros, restauradors d’antiguitats i fòssils, cistellers, alpargaters, artesans de la fusta, apicultors, saboners, forjadors, artesans de morter de pedra, fabricadores d’instruments tradicionals, etc. I on, de la mà dels últims mestres artesans, podrem presenciar demostracions d’oficis en via d’extinció. A més, enguany comptem amb un lutier que ens farà demostracions de com s’elaboren i es toquen diferents instruments”.

Vicky Corral, per part seua, ha anunciat que “en el Centre Cívic s’inaugurarà el dissabte una mostra de l’artista Julio Vives Chillida sobre *balancines, que s’exposarà durant tot el mes d’agost”.
La XXI Mostra d’Oficis Tradicionals començarà el dissabte 5 d’agost a les 11 hores i tindrà activitats fins a les 13.30 hores. A la vesprada estarà oberta des de les 17.30 hores fins a les 23 hores. El diumenge 6 d’agost estarà oberta al públic d’11 a 13.30 hores i de 17.30 a 21.30 hores.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va reconéixer a la fi de l’any passat com a Festa d’Interés Turístic Provincial la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi. Aquesta resolució, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el 25 de novembre, va ser una molt bona notícia en la qual estava treballant intensament l’equip de Govern des de fa un temps.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “un gran motiu per a sentir-nos tots orgullosos, perquè reconeix el treball de moltíssimes persones que s’han esforçat durant molts anys per a fer-ho possible. Aquest reconeixement és un estímul per a tots els que ens bolquem amb aquesta festa i és un estupend reclam perquè vengen més visitants la setmana que ve”.

Es concentra en la Plaça Major i carrers annexos

La Mostra d’Oficis Tradicionals se celebra en la Plaça Major de Sant Jordi i els seus carrers annexos i en ella participa un centenar d’artesans arribats de tota Espanya i milers de visitants al llarg de tot el cap de setmana.

D’altra banda, la gastronomia i la restauració també tenen el seu propi protagonisme en aquesta Mostra dOficis Tradicionals de Sant Jordi, ja que, durant tot el cap de setmana, en la Plaça de l’Església hi ha una zona gastronòmica amb les Food Trucks i el Fossar Vell es convertirà en la zona de cerveses artesanes i vi.

DISSABTE 5 D’AGOST

10.45 hores. Volteig de campanes a càrrec de laColla “Amics dels campanes”.

11.00 hores. Inauguració oficial a càrrec d’autoritats locals i l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, acompanyat per la Reina de les festes 2023 i la seua Cort d’Honor. A continuació, reconeixement a Joan Carles Ronchera per la seua labor de realització dels cartells de la “mostra” des de la primera edició, seguidament la banda de música de la “Associació Musical Sant Jordi” acompanyarà a les autoritats pel Recinte de la Mostra.

Seguidament, actuarà el Grup Folklòric Local.

11.30 hores. Inauguració en el Centre Cívic de l’Exposició de Balancines de Julio Vives Chillida.

12.00 hores. En el centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGIC THEATER” rememorant als antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

18.00 hores. En el centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGICTHEATER” rememorant als antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

19.30 hores. Tardeo amb el TRIBUT Al CANTO DEL LOCO.

DIUMENGE 6 D’AGOST

11.00 hores. Obertura de la “Mostra d’Oficis Tradicionals”.

12.00 hores. En el centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGIC THEATER” rememorant als antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

18.00 hores. En el centre de la Plaça Major durant tot el dia es realitzarà l’actuació “STRUC MAGIC THEATER” rememorant als antics zíngars, amb la presència d’un mag i un faquir.

18.00 hores. Actuació del Grup de Bombos i Tambors de Sant Jordi.

19.30 hores. Tardeo amb “TRIBUT SONAKAYS”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar