Samuel Falomir lloa el nou model de Diputació de Castelló: “Amb 261 euros per habitant és la que més inverteix de la Comunitat”

El secretari general provincial del PSPV-PSOE reprotxa al PP que vinga a donar lliçons de bon govern quan el seu candidat a la Generalitat ha deixat a la Diputació d’Alacant a la cua en transferències i inversions als municipis

Falomir adverteix que el vet judicial del Partit Popular al Fons de Cooperació comportarà que els municipis castellonenques perden 16 milions d’euros per a serveis i infraestructures

El secretari general provincial del PSPV-PSOE, Samuel Falomir, ha posat de relleu que la Diputació de Castelló, en mans del Partit Socialista, s’ha convertit en la junta provincial que més inverteix per habitant a la Comunitat Valenciana. Ho determina així la Sindicatura de Comptes en el seu informe de fiscalització d’entitats locals de 2020, del qual s’extreu que Castelló dedica 261 euros per habitant front als 108 de València i els 107 d’Alacant.

Falomir ha apuntat que aquestes xifres corresponen al primer any de gestió complet de José Martí al capdavant de la Diputació i exemplifiquen “el canvi de rumb necessari cap a un govern més social, exemplar i municipalista”. El dirigent socialista ha assenyalat la millora del finançament local a través del Fons de Cooperació, la transició cap ajudes cada volta menys finalistes i més incondicionades i la transformació en plurianual del pla d’inversions “com els pilars principals de la Nova Diputació”. De l’informe presentat per l’ens autonòmic també s’extreu que l’organisme castellonenc avança en la transparència en el comptes i en la reducció de despeses supèrflues al costat de la Diputació de València, també governada pels socialistes. “En tots dos organismes hem aconseguit desterrar l’aura de la corrupció per més assistència i serveis que donen valor als nostres municipis”.

Castelló ha aconseguit doblar les xifres d’inversió i de transferències respecte als governs anteriors del Partit Popular. “És la prova que, com diu el president Martí, creiem en la majoria d’edat dels municipis i en la capacitat dels seus alcaldes i alcaldesses de gestionar-los i invertir-los en allò que de veritat fa falta”.

 

LA DIPUTACIÓ GOVERNADA PEL PP, A LA CUA

En l’altra banda del camp es troba la Diputació d’Alacant, l’única gestionada pel Partit Popular a la Comunitat Valenciana. Els números posen la cara roja, en opinió de Falomir, a l’actual president dels populars i dirigent de la corporació alacantina, Carlos Mazón, “per abandonar els pobles i per destinar els recursos de totes i tots per a muntar una administració paral·lela i bel·ligerant amb la Generalitat Valenciana”. A banda de ser l’administració que menys inverteix per habitant, també és la que menys ho fa en termes percentuals respecte a l’import globals dels pressupostos –un 25 per cent menys que la resta– i la que menys executa.

Samuel Falomir adverteix que “el model Mazón és el d’ofegar econòmicament els pobles”. No content amb el que fa a Alacant, continua, “s’ha obstinat en esborrar del mapa el Fons de Cooperació impulsant un vet judicial que podia provocar que els municipis de Castelló pergueren la suma de 16 milions d’euros per a serveis i infraestructures”. El líder del PSPV provincial emplaça a la presidenta del PP de Castelló, Marta Barrachina, a que defense com a alcaldessa que es beneficia del Fons de Cooperació el manteniment d’aquesta línia de finançament incondicionat.

“El PP no ens pot donar lliçons de bon govern perquè continuen gestionant molt malament les institucions i perquè ningú s’oblida encara de la vergonya monumental que ens van fer passar durant anys mentre feien i desfeien com volien i embrutaven el nom de la nostra amb la seua corrupció generalitzada”.

FELICITACIÓ A MARTÍ

Amb tot, Falomir ha felicitat l’equip que dirigeix la Diputació de Castelló, encapçalada pel president José Martí, i els ha animat a treballar per l’equilibri territorial “des de la cooperació i la concertació”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar