Ronchera (PSPV-PSOE) valora la rehabilitació de la muralla de l’Albacar del castell de Xivert com a exemple de la ferma aposta de la Diputació per la recuperació del patrimoni

La Diputació de Castelló invertirà 180.000 euros en la rehabilitació i Pla Director per a la recuperació del castell medieval de Xivert

Alcalà de Xivert-Alcossebre, 26-03-2021: El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, ha valorat la inversió de la Diputació de Castelló de 40.000 euros en la rehabilitació de la muralla de l’Albacar del Castell de Xivert en lo que ha calificat com a “exemple de la ferma aposta de la Diputació per la recuperació del patrimoni”. Ronchera explica que és una actuació “necessària” per a “recuperar i posar en valor una peça importantíssima del nostre patrimoni que es remunta al segle X. Hem d’aprofitar totes estes inversions que arriben per a millorar el poble, independentment dels diferents partits polítics que governen en les diferents institucions, perquè hem de treballar per Alcalà de Xivert-Alcossebre”.

Les obres es duran a terme en tres mesos. La primera de les actuacions és la neteja de tots els elements vegetals existents per a evitar la filtració d’aigua i que les arrels danyen els fonaments, seguida de la construcció d’un circuit d’evacuacions d’aigües. També s’eliminaran tots els elements catalogats com a impropis que es reconstruiran junt amb la muralla seguint els sistemes constructius originals de l’època.

La recuperació del castell medieval també compta amb la posada en marxa del Pla Director, amb un pressupost de 140.000 euros, que destinarà la Diputació. Ronchera, declara que “l’actuació no només contempla actuacions de restauració per a tornar a disfrutar de la fortalesa i assegurar que continue com ens ha arribat, per això este pla contindrà més fases de recuperació pendents i els usos culturals i lúdics que podrà albergar. És hora que la població puga disfrutar del seu patrimoni i els turistes el visiten”.

El representant socialista destaca que “la Diputació, presidida pel socialista José Martí, està demostrant que es preocupa pels pobles de la província, independentment del color del govern en cada municipi. És hora de treballar conjuntament i deixar els discursos victimistes i de confrontació i aprofitar totes les oportunitats que arriben, que és el que realment preocupa a la ciutadania, millorar Alcalà de Xivert-Alcossebre”. Hi ha que recordar que la Diputacio invertira mes de 1 milló de euros en la localitat, fent que l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert-Alcossebre dispose d’un pressupost històric.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar