Ronchera alaba els 289.000 euros que ha rebut del Fons de Cooperació Municipal per part de la Generalitat i la Diputació

Els socialistes consideren oportú implementar-lo davant el vet del PP i Vox perquè és necessari per a fer polítiques sense apujar impostos

Alcalà de Xivert i Alcossebre, 22-04-2022

El portaveu del PSPV-PSOE de l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i Alcossebre, Joan Ronchera, alaba els 289.397 euros que han rebut del Fons de Cooperació Municipal per part de la Generalitat i la Diputació. Es tracta d’un fons amb el qual es repartirà 21 milions d’euros entre els municipis de la província. Ronchera afirma que: “Aquesta injecció econòmica és un estímul per a fer més política sense apujar impostos”.

El socialista destaca que “és la política més evident per a dotar de majoria d’edat als Ajuntaments, molt lluny de la mala política clientelar de les administracions anteriors”. Ronchera denuncia que es tracta d’un Fons que marca l’Estatut d’Autonomia i que mai s’havia aplicat amb el PP. a més. El Partit Popular i VOX han portat el Fons de Cooperació Municipal al Tribunal Constitucional amb intenció de derogar-lo.

La Generalitat i la Diputació, en aquest any, l’han donat importància als termes municipals i a l’existència de pedanies per al que cada municipi tindrà un mínim de 10.000 euros, enfront dels 3.000 de l’any passat. El portaveu considera que “aquesta ajuda és molt important per a aquells pobles que la reben, ja que disposen d’uns diners que es poden gastar en el que faça falta sense portar a cap tràmits burocràtics”. Ronchera evidencia que dreta i l’extrema dreta no pensa en la ciutadania ni en el bé del poble i que, més enllà de la inactivitat del PP durant els seus mandats anteriors, és inadmissible que vete una cosa tan essencial per al desenvolupament del poble.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar