Rafa Simó denuncia que l’onada de retallades del PP de Mazón deixa el servei de pediatria de l’Hospital Vinaròs aquest estiu penjant d’un fil

El diputat socialista adverteix que el pla de vacances “arriba tard” i el decret de macroàrees està generant “un clima de tensió sense precedents” que podria afectar l’atenció a pacients

El PSPV-PSOE acusa Carlos Mazón “d’enganyar” els castellonencs cada vegada que parla de garantir l’equitat sanitària en tot el territori. Segons el portaveu de Sanitat a les Corts, Rafa Simó, “Vinaròs afrontarà un estiu amb el servei de pediatria baix mínims”, una situació “dramàtica” que deixarà milers de xiquets sense atenció mèdica adequada. “L’explicació és coneguda, l’onada de retallades del PP no ha tardat a fer-se palesa en la sanitat pública i la zona de Vinaròs és la principal damnificada”.

Simó critica que les promeses del govern de Mazón i del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, per a millorar la qualitat assistencial en el departament sanitari de Vinaròs “no han funcionat”. “Ja ho vam denunciar en el seu moment, van ser anunciades sense comptar amb els professionals i sindicats i ara la gent del Maestrat pagarà les conseqüències de comptar amb un govern que gestiona a colp de decret”.

El diputat castellonenc assenyala que el pla de vacances “s’ha preparat tard i malament” i que el decret de macroàrees “no soluciona res”. “Només imposen trasllats forçosos que estan generant ja un clima de tensió sense precedents en la sanitat pública”. Rafa Simó avisa que “aquest ambient de conflicte laboral podria esclatar més prompte que tard” i les conseqüències seran “molt negatives per als pacients”.

El portaveu socialista lamenta que a la Comunitat Valenciana no s’hagen pres les mesures necessàries per a atraure professionals mèdics, com sí ho han fet amb èxit altres comunitats. En aquest sentit, Simó sospita que darrere de tot això s’amaga una estratègia privatitzadora. “Es comença denigrant el públic i fomentant la fugida de professionals, i s’acaba convertint la sanitat en una màquina de fer diners per a empreses”.

“Des del PSPV defensem els professionals de la sanitat pública i responsabilitzem directament al conseller Marciano Gómez d’aquesta situació que està deixant a l’Hospital de Vinaròs en una situació de total desmantellament”. “Si alguna cosa no funciona, senyor Gómez, és per la gestió de la Generalitat i no dels treballadors. Demanem solucions ja per a Vinaròs”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar