Protesta contra la massificació del Parc Natural de la Serra d’irta

Ecologistes en Acció Vinaròs i Fridays For Future Vinaròs recorren la Serra d’Irta junt al veler Diosa Maat contra la massificació turística d’aquest parc natural.

Aquest matí, les organitzacions ecologistes del Baix Maestrat han realitzat una caminada i una protesta al llarg d’un tram de la Serra d’Irta, des de la platja del Pebret fins la platja de La Basseta, per a reivindicar la necessitat de controlar la massificació de vehicles en el parc natural, així com la gestió dels residus en aquest espai.

A més, han comptat amb el suport des de la mar del veler Diosa Maat d’Ecologistas en Acción, el qual, continuant el seu trajecte per la Mediterrània, ha arribat avui a la costa de Peníscola.

Sota el lema, “Prou massificació” han protestat a peu de platja contra la saturació turística dins del parc natural i l’absència de control d’accessos per a vehicles, que avui sobrepassen en gran manera la capacitat del paratge, creant greus impactes a l’entorn i la biodiversitat.

Així mateix, des de la platja de La Basseta, la qual ha rebut per part d’Ecologistas la Bandera Negra 2021 per contaminació, han denunciat l’estat en què es troben moltes platges del parc; tenint lloc també una nova recollida de brossa en la qual s’han retirat nombrosos residus de tota mena.

Des que el Parc Natural de la Serra d’Irta va ser creat, l’any 2002, ha anat suportant una creixent pressió humana, els impactes de la qual són més que evidents, sobretot a nivell de residus. La pressió turística deixa xifres esgarrifoses de visitants des de juny a setembre, amb registres d’entrada de més de 1.400 vehicles de motor per dia i que provoca la massificació dels seus trams costaners. Les activitats com la pesca o la caça hi estan permeses i les activitats esportives arriben a tots els seus ambients. El resultat és que abunden tot tipus de residus com envasos plàstics, llaunes, arts de pesca, embolcalls, cordes, roba, etc.

Paral·lelament, avui s’ha inaugurat l’exposició d’Ecologistes en Acció “Sense biodiversitat no hi ha vida”, que quedarà instal·lada en el Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Serra d’Irta (platja del Pebret) durant el mes d’agost, per a fomentar la conscienciació sobre el medi natural i la seua biodiversitat.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar