Pérez denuncia que Andrés Martínez faça política de la reducció horària de la il·luminació del Castell de Peníscola: “Les famílies no han d’assumir el pes de reduir el consum de llum”

El portaveu del PSPV a la Diputació de Castelló assenyala que cal ser solidaris davant el xantatge rus a Europa i recorda que Alacant, governada pel PP, apagarà la seua fortalesa a les 22 hores

El portaveu socialista a la Diputació de Castelló, Santi Pérez, reprova l’actitud “insolidària i trumpista” de l’alcalde de Peníscola, el popular Andrés Martínez, per escampar la polèmica entorn a la decisió d’apagar a partir de les dos de la matinada la il·luminació ornamental del Castell de Peníscola per a rebaixar el consum energètic, tal com dicta la Unió Europea i el Govern d’Espanya.

Santi Pérez esgrimeix que, arran de la crisi dels preus i davant d’un hipotètic tall del subministrament de gas rus al vell continent, “des d’Europa se’ns requereix un esforç addicional per a reduir l’ús d’energia -un 7 per cent- i el que no podem fer és no donar exemple i deixar que tot el pes recaiga en les famílies i empreses”.

“Quan des de la Diputació de Castelló ens hem sumat a les apagades mundials pel clima, Andrés Martínez era el primer que presumia del compromís de Peníscola amb el planeta. Ara, quan l’acció pot comportar un estalvi gran en emissió de CO2 i en la factura de la llum es trenca les vestidures apuntant que repercutirà negativament en l’arribada de turistes”. En aquest sentit, el diputat socialista assenyala “que mai cap turista deixarà de visitar Peníscola en assabentar-se que el castell està apagat a les tres del matí”. La recomanació governamental és deixar a fosques els edificis monumentals a partir de les 22 hores, “mentre que a Peníscola ho retardem fins a les 2. No hi ha res roïn en aquesta decisió”. Davant això, el portaveu anima Martínez a criticar la decisió del seu company de partit i homòleg d’Alacant per ordenar l’apagada del Castell de Santa Bàrbara, emblema de la ciutat, a l’hora indicada per l’executiu central

Pérez pregunta a Martínez si està al costat del seu líder, Núñez Feijóo, qui fa una setmana advocava per la reducció del consum energètic, o prefereix no fer pedagogia a la ciutadania i fer política ‘hooligan’ i populista “com la presidenta madrilenya desprestigiant mesures que s’apliquen a nivell mundial”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar