Núria Prades i Jordi Sancho autors del llibre “Alcanar. Imatges de 3000 anys d’història”

Alcanar té ja un nou llibre sobre el passat històric del municipi. Alcanar, imatges de 3.000 anys d’Història és primer treball conjunt de l’artista Núria Prades i el graduat en Història Jordi Sancho que recull de forma breu l’evolució històrica del municipi, des del paleolític fins a l’època actual.

Feia temps que la Núria s’havia fixat l’objectiu d’aquest llibre. L’any 2018 va començar un intens treball de recerca històrica, a través de la bibliografia local i rescatant de la memòria les contalles dels seus iaios i pares, les velles imatges del poble, els costums, l’escola. Simultàniament va començar a fer els primers esbossos en els quals ha invertit més de 4.000 hores de treball.

La redacció dels textos la va confiar en Jordi Sancho Parra -graduat en Història per la URV i estudiant de màster d’investigació a la UB-, que des de fa anys combina els seus estudis amb la recerca i divulgació de la història local.

El resultat d’aquest treball conjunt és un llibre de 130 pàgines, de les quals, 120 són il·lustracions que recorren de manera rigorosa i entretinguda els tres mil anys d’història d’Alcanar: fets històrics, esdeveniments festius i culturals, personatges, vivències, records i sensacions. Les imatges i els textos es combinen de manera instructiva i amena, respectant les formes més genuïnes de la parla d’Alcanar, alhora que recuperen paraules pròpies del lèxic canareu.

Alcanar, imatges de 3000 anys d’Història és obra d’una gran bellesa artística i qualitat narrativa, adreçada a lectors de totes les edats, que té un gran valor pedagògic, que de ben segur es convertirà en una eina pedagògica de referència per al professorat i que pot servir de punt de partida de futurs treballs de recerca.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar