Morella, Tortosa i Alcanyís impulsen el Consorci dels 3 Reis junt amb el Ministeri de Cultura

Els alcaldes de les tres ciutats s’han reunit amb el Ministre de  Cultura i Esports, Miquel Iceta, per a impulsar el patrimoni  cultural i natural dels seus territoris

Morella, 11 de gener de 2022 – El Ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta,  l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’alcaldesa de Tortosa, Meritxell Roigé, l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu, i el 1r tinent d’alcalde de Tortosa, Enric Roig,  s’han reunit avui a Madrid. El motiu d’aquest encontre ha sigut el d’impulsar la  promoció d’aquestes tres ciutats amb el projecte del Consorci dels 3 Reis, el qual  posa en valor el potencial patrimonial, cultural i arquitectònic del territori. Així, la  reunió ha servit per a plantejar projectes conjunts en matèria de patrimoni i  programació cultural.

Rhamsés ha destacat que “ha sigut una reunió molt important per a impulsar el  projecte del Consorci dels 3 Reis que posa en valor tot el patrimoni de Tortosa,  Alcanyís i Morella” i ha afegit que “aquestes ciutats, allunyades de les capitals de  província, fan un gran esforç per mantindre una programació cultural durant tot  l’any, per la qual cosa és molt important el suport, en este cas, del Ministeri de  Cultura”. L’edil ha explicat que “s’han plantejat projectes conjunts entre les tres  ciutats per a potenciar aquest territori i comptar amb l’adhesió del ministeri per  a portar-los a terme”. Finalment, ha volgut “agrair al ministre Iceta que ens hagi  rebut per a escoltar aquestes propostes de col·laboració entre les tres localitats”.

Cal explicar que el Cosorci dels 3 Reis és un projecte que va nàixer l’any 2000 i es  va promoure pels ajuntaments d’Alcanyís, Tortosa i Morella. Aquest pretén impulsar el ric patrimoni cultural i natural que comparteixen les tres localitats en  la zona de confluència de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya. Així, els  objectius i funcions del Consorci dels 3 Reis pretén recuperar i condicionar  infraestructures, gestionar el desenvolupament de les actuacions de rehabilitació  i manteniment dels serveis u de les infraestructures de la ruta, actuar  d’interlocutors amb les administracions públiques, realitzar els estudis per al  correcte desenvolupament de la zona, establir col·laboracions i convenis i  coordinar, fomentar i desenvolupar iniciatives i activitats en favor d’aquestos  objectius.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar