Morella commemora el 8M, Dia de la dona

En les xarxes socials s’ha publicat un vídeo amb el manifest aquest matí

Aplaudim per la igualtat des dels balcons a les 20.00 hores

Les dones fan historia i Juntes som més fortes són alguns dels projectes impulsats per al 8 de març

 

Morella, 08 de març de 2021 – Morella commemora el Dia de la dona amb una programació diferent de l’habitual i adaptada a garantir la salut de totes. Així, les xarxes socials i els balcons agafen un protagonisme especial en la jornada del 8M per a difondre el missatge d’igualtat en un dia especial. La jornada finalitzarà amb Aplaudim per la igualtat des dels balcons de la ciutat a les 20.00 hores.

Cal explicar que aquest any, com va explicar la presidenta del Grup de Dones dels Ports, Xelo Pérez, “es tracta d’un dia de festa i altaveu del missatge feminista que s’ha adaptat a la situació amb activitats que garanteixen la salut, ja que treballem cada dia per la igualtat”. D’aquesta manera, el manifest que van preparar des d’aquest grup, junt amb l’agència d’igualtat i la regidoria d’Igualtat, s’ha publicat en totes les xarxes socials de l’Ajuntament de Morella. A més, s’impulsen diferents projectes com la campanya Juntes som més fortes i Les dones fan història. També s’ha iniciat la difusió del protocol municipal enfront de la violència de gènere junt amb el qual s’han repartit mascaretes morades. Finalment, els balcons de la ciutat s’han cobert de pancartes reivindicatives i elements morats per a finalitzar la jornada amb l’aplaudiment des d’aquestos.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “la reivindicació de la igualtat es treballa cada dia i hem programat les activitats especials per al Dia de la dona de manera que garantim la seguretat de totes”. L’edil ha aprofitat per a “agrair a l’agència d’igualtat i al Grup de Dones la seua implicació en l’organització de les activitats d’avui i pel seu treball constant en la lluita feminista”. 

Cal recordar que també s’han organitzat activitats junt amb els centres educatius de la Morella, així com amb els de la comarca i comarques veïnes com el projecte Les dones fan història organitzat per les agents d’igualtat dels Ports, Alt Maestrat i Baix Maestrat. També el Centre de Dia ha comptat amb activitats especials durant la jornada d’avui.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar