Miguel Castillo guanya I Concurs de Fotografia del GAL Maestrat Plana Alta amb una imatge de Vilafamés

Domingo Giner: “Treballem des de tots els àmbits possibles per a atraure més oportunitats de futur als nostres pobles”

Sengles imatges de Sant Rafael i Xert han sigut premiades entre les més de 100 fotografies que han enviat 55 persones

Traiguera, 18 de novembre de 2022. El El jurat d’experts designat per a l’I Concurs de Fotografia del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha fallat ja els premis i el guanyador ha sigut Miguel Castillo per una fotografia de Vilafamés denominada ‘El Pla’. L’agrupació ha volgut fer l’anunci coincidint aquesta setmana amb la commemoració del Dia Mundial de l’Orgull Rural.

El guanyador d’aquest concurs rebrà 500 euros, mentre que Cristian Ferrer, amb una foto de Sant Rafael, i Casa el Planet de Maella, amb una imatge de Xert, rebran 200 i 100 euros respectivament pel seu segon i tercer premi. El jurat, que es va reunir la setmana passada, ha tingut en compte tant les imatges més boniques com les que millor representen els valors del territori rural.

El jurat ha estat compost per Domingo Giner i Sergio Bou, president i vicepresident del GAL Maestrat Plana Alta respectivament, José Zaragozá, representant de la Va unir en el GAL, Cristina *Matamoros, representant de Adlypse en el GAL, Jordi Febrer, fotògraf professional, i Sergio Ibáñez, coordinador de l’Aula de Fotografia del Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I.

Cal tindre en compte que han sigut un total de 55 persones les que han presentat les seues obres gràfiques per a participar en l’I Concurs de Fotografia convocat pel Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta. Aquestes persones han presentat més de 100 imatges dels diferents aspectes dels 24 municipis que integren el territori d’aquest GAL, entre els quals destaquen cultura, paisatges naturals, paisatges i elements patrimonials, festes, les seues gents, gastronomia i productes agroalimentaris autòctons, entre altres.

Fa un mes i mig va finalitzar el termini per a presentar obres i participar en l’I Concurs de Fotografia convocat pel Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta. L’objectiu d’aquest certamen és posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “treballem des de tots els àmbits possibles per a atraure més oportunitats de futur als nostres pobles i per visibilitzar la tremenda qualitat de vida que ofereix el nostre territori. Ha sigut una sorpresa molt grata que tantes persones hagen presentat les seues obres per a participar en aquest concurs. Cal tindre en compte que l’objectiu d’aquest concurs era potenciar els atractius de l’entorn rural i recopilar les imatges més boniques que visibilitzen la realitat dels nostres pobles. Volem transmetre il·lusió pel futur, autenticitat en la manera de viure dels nostres pobles, la seua bellesa paisatgística i, tot això, des dels més diversos punts de vista d’acord amb la creativitat de l’autor o l’autora”.

El lema d’aquest primer concurs ha sigut ‘L’estiu al meu poble’ i ha estat obert a totes les persones majors d’edat sense ser necessari que foren residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

Les fotos es publiquen amb l’etiqueta #*lestiualmeupoble

A més, les fotografies han sigut originals, inèdites i no han sigut premiades en altres concursos fotogràfics ni estan pendents de resolució en cap altre. No s’han acceptat fotomuntatges, encara que sí que estava permesa l’edició digital amb correccions de color, lluminositat, etc.

Les fotografies han tingut un format JPEG i amb una grandària mínima de 1500 × 2300 píxels, un pes màxim de l’arxiu de 10 Megaoctets (Mb) amb almenys 200 píxels per polzada (p.p.p.) de resolució.

L’elecció de les obres premiades s’ha fet per valoració dels membres del jurat. Els criteris de valoració del jurat són tres: originalitat de les fotografies; qualitat artística i tècnica de les fotografies; i adequació al tema de la categoria.

Un Grup d’Acció Local amb 24 municipis i 17 entitats

El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l’objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d’ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, Sant Rafael del Riu, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d’en Doménec, Traiguera, Vall d’Alba, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Xert); i altres 17 entitats: La Unió de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, Associació d´empresaris i comerciants l´Arc Romà de Cabanes-La Ribera) i Connecta Natura.

Vertebrar un desenvolupament rural consensuat entre tots

És important destacar que entre les funcions del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420, està la de servir de fòrum de debat i cerca de consens per a les qüestions relatives al desenvolupament rural del territori; accedir i gestionar programes i iniciatives tant públics com privats, promoguts per les diferents Administracions o per qualsevol altra entitat, encaminats al desenvolupament rural; sensibilitzar a les diverses Administracions Públiques i altres agents socioeconòmics representatius del territori, sobre les potencialitats de desenvolupament d’aquest territori rural; promoure, dinamitzar i racionalitzar el desenvolupament integrar rural del territori; afavorir la dinamització social i cooperació institucional per al desenvolupament del territori; informar la població local i afavorir l’impuls per part de la mateixa a participar en projectes de desenvolupament rural; contribuir a la conservació i foment del patrimoni cultural, històric i natural de la comarca i servir a les entitats associades de centre receptor i distribuïdor de tota la informació relativa al camp del desenvolupament rural.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar