Marzà: “Protegirem el valencià a Europa davant la censura i menyspreu del govern de PP i VOX”

El candidat de Compromís-Sumar exigirà al Parlament Europeu el reconeixement del valencià com a llengua oficial de la Unió Europea

En un context de censura i menyspreu polític del valencià per part del govern de PP i VOX a la Generalitat Valenciana, el candidat de Compromís-Sumar, Vicent Marzà, ha anunciat aquesta matí en la Universitat Jaume I que impulsarà el reconeixement del valencià com a llengua oficial de la Unió Europea per a protegir els drets lingüístics de més de 10 milions de persones, i vetlarà per incloure el valencià a tots els programes Erasmus+ i Europa Creativa i a les plataformes digitals més utilitzades.

“Censura de llibres per estar en valencià, marginació del valencià a l’ensenyament públic, retirada de fons públics per a la normalització lingüística i eliminació a la promoció de la cultura valenciana. Esta és la lamentable realitat que el president Mazón ha impulsat per esborrar la nostra llengua i amagar la nostra cultura. Un patrimoni cultural que els molesta i que necessiten fer desaparèixer amb retallades i censura, per això, anem a plantar-los cara des d’Europa”, ha manifestat Marzà.

En este sentit, el candidat valencianista proposarà la creació d’un o una Defensora europea dels drets de les minories, amb capacitat de vigilància i de denúncia de casos de discriminacions i agressions lingüístiques. “Vigilarem el compliment efectiu de la ‘Carta europea de les llengües regionals i minoritàries’ per part del govern de la Generalitat i de l’estat espanyol”.

Cal recordar, que a les comarques de Castelló s’han viscut diferents casos de censura en publicacions en valencià, com ha estat el cas de la retirada de les revistes en valencià de la Biblioteca Municipal de Borriana, o canvis en les programacions culturals de diferents poblacions on sols apareix el castellà com a única llengua. “Exemples que ens traslladen anys enrere, en el que es demostra un odi a la nostra llengua, patrimoni dels valencians i valencianes, i que ara es pretén amagar i prohibir, i no ho anem a permetre”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Incendio vivienda L’Alcora

A las 02.41h de esta pasada madrugada se recibió el aviso de un incendio que afectaba a una vivienda unifamiliar de planta baja y 2