Martí manifesta que “la màxima prioritat” és “protegir els veïns i les veïnes i les persones que treballen en l’extinció de l’incendi del Alto Palancia”

 

  • El president de la Diputació de Castelló continua al lloc de comandament habilitat en Jérica-Viver on s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses de la zona per a informar de l’evolució del foc iniciat a Bejís

 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, continua en el lloc de comandament habilitat en Jérica-Viver per conéixer de primera mà l’evolució de l’incendi iniciat a Bejís el dilluns i que ahir, a causa del canvi de direcció del vent, va obligar al desallotjament dels pobles de Bejís, Torás i Teresa, així com al confinament de Viver.

Martí ha mantingut una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de la zona i ha assenyalat que és “molt important traslladar transparència i tota la informació de manera directa, una informació que no és tot el positiva que ens agradaria, però que tampoc té la càrrega negativa que vam viure ahir”. “Ahir vam viure una situació que no sol donar-se i que va fer que l’incendi avançara d’una manera desconeguda que va sorprendre a totes i tots. Esperem que aquesta vesprada evolucione més favorablement”, ha afegit.

Martí ha mostrat tot el seu suport a les més de 450 persones de Bombers Diputació de Castelló, Bombers de Castelló ciutat, de la Diputació de València, d’Aragó, Múrcia, Catalunya i Castella la Manxa, Emergències de Generalitat Valenciana i la Unitat Militar d’Emergència pel seu “incansable treball” en un incendi de gran virulència. “No hi ha paraules per a agrair l’esforç i la professionalitat amb la qual estan duent a terme les tasques d’extinció per part de totes les persones que encara estan lluitant contra el foc, inclús arriscant la vida”, ha manifestat el president.

Així mateix, Martí ha manifestat que “en aquests moments la màxima prioritat és protegir les vides, els veïns i les veïnes de les localitats afectades i donar-los tota l’atenció i suport que necessiten en una situació tan dramàtica com aquesta on han hagut d’abandonar les seues cases i les seues permanències de manera preventiva”. “Ara mateixa, el més fonamental és la seguretat dels bombers, les persones que intervenen en l’incendi i els veïns i veïnes”, ha remarcat.

Martí ha manifestat que “estem davant d’una situació que provoca una gran tristesa i hem de seguir les indicacions que ens donen els professionals en aquests casos”. El president de la Diputació de Castelló també ha tingut paraules per als alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats als quals ha traslladat personalment la plena disposició de quants recursos compta la Diputació de Castelló per atendre tot allò que necessiten en aquests moments “tan difícils i complicats”.

L’incendi del Alto Palancia ja ha calcinat 9.900 hectàrees. Des del departament de Bombers Diputació de Castelló es dirigeix un dispositiu de més de 450 efectius, inclosos bombers de la diputació, bombers forestals de GVA-Sgise, la Unitat Militar d’Emergències, Consorci de Bombers de València, bombers de l’Ajuntament de València i de Castelló i mitjans d’altres comunitats, concretament, Aragó, Castella-la Manxa, Catalunya i Múrcia. A més a més, trenta mitjans aeris combaten des de l’aire.

Continuen evacuats els municipis de Bejís, Torás, Teresa i Sacañet. Viver està confinat. Els mitjans d’extinció treballen per a contenir-ho, malgrat les enormes dificultats de les últimes hores. Un avanç imparable durant diverses hores que, avui, tracten de contenir redoblats esforços. Cal recordar que l’orografia del terreny és tremendament dura, amb profunds barrancs, una espessa massa forestal, i les presencia de llogarets i urbanitzacions disseminades al llarg del territori.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar