Marta Barrachina valora el Pla Viu per a facilitar el “dret a la llar” a les famílies i als joves castellonencs

La presidenta provincial celebra l’interés d’adhesió de més de 30 municipis de la província de Castelló al projecte abanderat pel president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, per a garantir l’accés a l’habitatge públic a la província

“Som l’únic projecte polític que complix amb la paraula donada i el Pla Viu ratifica eixe compromís amb l’anunci fet pel Consell. Perquè el PP escolta i treballa per a donar solucions”, diu la líder provincial del PPCS, Marta Barrachina

La líder provincial del PPCS avala un “projecte útil per als ciutadans, que treballa per a rendir comptes i defendre un dret constitucional en el qual no sols creiem, sinó que creguem amb projectes realistes i sòlids”, assevera Barrachina

La presidenta provincial valora l’interés d’adhesió de més de 40 municipis de la província de Castelló al projecte Pla *Viu creat pel Consell de Carlos Mazón, per a garantir l’accés a l’habitatge públic a la província. Este és un “projecte que cree en este territori i crea llar per a garantir un dret constitucional per a famílies i joves castellonencs”.
Així ho ha explicat la líder provincial del PPCS després d’avalar a València la setmana passada la firma de l’acord del president del Consell, Carlos Mazón, amb la presidenta de la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rocío Cortés, per a mobilitzar sòl propietat dels ajuntaments encarregats de triar on situar estos nous habitatges destinats al lloguer assequible, al lloguer amb dret a compra i a la compra.

“Hui podem anunciar que esta província avança en matèria d’habitatge de la mà dels governs que complixen, els del Partit Popular, i amb el treball dels alcaldes i portaveus populars que el ca a fer possible”. “Permetre l’accés a una llar és un dret que la nostra Carta Magna arreplega i que, durant els huit anys del PSOE i Compromís, amb Ximo Puig al capdavant, s’han negat de manera reiterada a joves, famílies amb fills i ciutadans que desitjaven comprar un habitatge”. “Hui per fi treballem amb fets que complixen els compromisos adquirits amb esta província. I ho fem de la mà dels ajuntaments per a garantir ferramentes útils que treballen de manera eficaç en la defensa dels drets ciutadans i el dret a un habitatge digne”. Amb els preus de lloguers i de compra d’habitatge disparats, este Pla Viu és la gran iniciativa del govern de Mazón per a pal·liar el dèficit d’habitatge en la Comunitat, augmentar l’oferta i, per tant, rebaixar els preus del mercat.

Entre els municipis que han mostrat el seu interés a adherir-se al Pla Viu s’inclouen, entre altres, Castelló, Almassora, les Alqueries, Barracas, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Cortes de Arenoso, Matet, Onda, Puebla de Arenoso, Sacañet, Segorbe, Torás, El Toro, Torreblanca, Xert, Xilxes, Zucaina. Canet lo Roig, Castillo de Villamalefa, Figueroles, Jérica, La Llosa, Lucena, Montán, Palanques, Peníscola, Ribesalbes, Sant Joan de Moró, Sant Jordi, Torrechiva, Les Useres o Villahermosa del Río.

 

De costa a interior
La construcció de vivenda social per part del PP ja està aterrant a la província de Castelló de nord a sud i d’est a oest. “Perquè l’accés a un habitatge digne no va lligat a una comarca, sinó a la província sencera, el seu interior i la seua costa, amb el desig de preservar la llibertat dels castellonencs de triar on fixar la seua llar”.

En la capital, en estos últims, la col·laboració entre el Consell de Carlos Mazón i l’alcaldessa, Begoña Carrasco, ha permés accelerar la Rehabilitació integral de l’edifici al carrer Santa Cruz de Tenerife de Castelló, i tenen previst adjudicar a l’estiu 36 habitatges en lloguer dirigit a joves. A més, ahir mateix es va aprovar la cessió de dos parcel·les per a la construcció de 120 habitatges en el barri Censal amb un pressupost de 5,7 milions d’euros.

A l’interior, actualment són 17 els municipis en risc de despoblació de la província de Castelló que estan preparant la cessió de sòl per a ajudar els joves a triar entre viure en la costa o a l’interior de la província de Castelló.

Passos en ferm
Cal assenyalar que el Consell ha autoritzat hui la declaració d’urgència de la tramitació del nou decret que regularà el Reglament d’Habitatge de Protecció Pública. “Som conscients de la necessitat de revertir la situació de paràlisi en habitatge oficial patit durant els últims 8 anys, tant a la província de Castelló com en la Comunitat Valenciana”, ha manifestat Marta Barrachina. Per això el Pla Viu perseguix, a nivell regional, impulsar la promoció de 10.000 habitatges de protecció pública mitjançant col·laboració públic-privada, en els pròxims quatre anys, i que beneficiarà de manera directa a més de 24.000 persones.

Este nou decret permetrà impulsar les mesures previstes en el recentment presentat Pla Viu Comunitat Valenciana i regularà de manera exclusiva el règim jurídic de les VPP. En este sentit, una de les mesures clau impulsada ha sigut la firma d’un conveni entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), amb la finalitat de mobilitzar tot el sòl disponible de les administracions locals per a la promoció de VPP. “Complim”, ha manifestat rotunda la presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar