Marta Barrachina trasllada al Consell la necessitat de disposar d’un helicòpter de rescat a la província

  • La presidenta de la Diputació es reunix amb la Consellera de Justícia i Interior per a traslladar-li les necessitats de la província de Castelló, dins de les seues competències
  • Disposar de l’helicòpter de rescat amb base en Castelló faria un salt important en la capacitat d’atendre estes emergències, equiparant-se als servicis de València i Alacant”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha traslladat al Consell la necessitat de disposar d’un helicòpter de rescat en la provincia. Així ho ha informat la primera presidenta de la Diputació després de la reunió mantinguda amb la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez Sánchez, a fi de traslladar-li les necessitats de la província de Castelló, dins de les seues competències.

“En la nostra labor com a ajuntament d’ajuntaments està abordar amb les administracions competents les inversions necessàries perquè la nostra província continue avançant”, ha incidit la màxima representant de la institució provincial.

Quant a les necessitats traslladades en la trobada celebrada hui, la presidenta de la Diputació ha indicat a la consellera de Justícia i Interior la necessitat de disposar d’un helicòpter de rescat a la província de Castelló “per a guanyar en temps en les emergències que puguen sorgir en el nostre territori”.

Com ha explicat Marta Barrachina, “el temps de resposta des que es rep l’avís, la coordinació de tot el dispositiu, l’eixida de l’helicòpter d’un aeroport internacional i els temps de desplaçaments, entre altres condicionants, fan que la resposta per a l’atenció d’una emergència es demore, respecte a si l’helicòpter estiguera amb base en Castelló, posicionat fora d’un aeroport internacional”.

Així, a causa de l’evolució dels servicis d’emergències en entorns naturals i de la pròpia unitat, i amb l’objectiu de garantir la màxima operativitat de resposta a la província de Castelló, “considerem necessari establir una base pròpia d’este servici en el nostre territori”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial. La sol·licitud es realitza en un moment en el qual s’estan redactant els plecs per a traure a licitació este servici.

Cal destacar que tots els components de les unitats de rescat estan habilitats com a rescatadors SAR (servici aeri de rescat) terrestre i conjuntament treballen amb el servici d’helicòpter que té contractat la Generalitat. Anteriorment este servici estava compartit amb la Unitat de Rescat del Consorci de València (GERA), però hui dia ja disposen d’helicòpter propi. Este servici a més del rescat de muntanya, també és utilitzat per la Generalitat per a les labors de coordinació d’aeronaus en els incendis forestals en tota la Comunitat i labors de trasllat sanitari, amb base en l’aeroport de València (Manises).

Una dada que reflectix la necessitat d’un helicòpter de rescat propi és que l’any 2022 es van produir 74 desplaçaments, cosa que significa que l’helicòpter amb posicionament a València va ser mobilitzat a la província de Castelló en 74 ocasions.

La presidenta de la Diputació ha recordat que la institució provincial està apostant per una xarxa d’helisuperfícies en tot el territori de la província per a millorar la cobertura a l’interior. Esta actitud està motivada per l’augment de proves esportives en entorns rurals, pels espais naturals i pel desenvolupament de les poblacions rurals de la província de Castelló.

“Disposar de l’helicòpter de rescat amb base en Castelló faria un salt important en la capacitat d’atendre estes emergències, equiparant-se als servicis de València i Alacant”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

La presidenta de la Diputació ha afegit que “el nostre deure és garantir la seguretat en tots els racons de la nostra província”, i ha recordat la posada en marxa per part del Govern Provincial d’un ambiciós pla d’helisuperfícies, a través del programa Diputació Respon, per a dotar a l’interior d’espais habilitats per a l’arribada de l’helicòpter de rescat.

En un altre ordre de coses, durant la trobada de hui Marta Barrachina ha mostrat la necessitat de reforçar la coordinació de les unitats de bombers de la Generalitat i les de la Diputació. Per a això, des de la Diputació de Castelló suggerixen la possibilitat d’agrupar les brigades de la SGISE (Bombers Forestals de la GVA) en els espais i instal·lacions pròpies del cos. Fins ara, estos efectius de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Servicis d’Emergències (SGISE) compartixen estada amb els voluntaris del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. “Sent efectius d’unitats diferents, pertanyents a administracions diferents i que cada administració té les seues instal·lacions pròpies per a albergar-los, es tracta de reordenar els espais per a una millor organització del treball i de les competències”, ha indicat la presidenta de la Diputació.

La reunió de hui amb la Consellera de Justícia i Interior forma part del compromís de la presidenta de la Diputació de Castelló de ser l’altaveu del conjunt de la província perquè les administracions competents atenguen les seues demandes i necessitats. “Continuarem traslladant, tant a Govern de la Generalitat com al Govern d’Espanya, el conjunt d’accions i inversió necessàries “que són les que ens corresponen i amb les quals volem aconseguir que la província de Castelló recupere el lideratge perdut”, ha finalitzat la presidenta Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar