Marta Barrachina reitera el suport de la Diputació a la Setmana Santa i enaltix el valor religiós i cultural de La Passió de Torreblanca

La presidenta de la institució provincial assistix a la representació de La Passió de Torreblanca. “Esta celebració, única i singular a la província de Castelló, posa en valor el factor sentimental, el tradicional, la fe i la passió”

“Per a la Diputació és un orgull comptar amb estes celebracions de la província, i la implicació dels veïns i veïnes de Torreblanca per conservar i transmetre de generació en generació esta cita, la convertix en senyal d’identitat del municipi i de la província en el seu conjunt”, ressalta la presidenta del Govern Provincial

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha reiterat el suport de la institució provincial a la Setmana Santa i ha enaltit el valor religiós i cultural de La Passió de Torreblanca, “una cita ineludible per a milers de veïns de tota la província, motiu d’orgull i tradició”, ha ressaltat la presidenta.

La màxima representant de la institució provincial ha realitzat estes declaracions durant la seua assistència a la representació teatral de La Passió de Torreblanca 2024 que ha tingut lloc la nit d’este Dijous Sant. “La Passió de Torreblanca, única i singular a la província de Castelló, posa en valor el factor sentimental, el tradicional, la fe i la passió que es posa de manifest en uns dies que rememoren la Passió, Mort i Resurrecció de Crist”, ha assegurat la presidenta.

En este sentit, Marta Barrachina ha assenyalat que La Passió de Torreblanca, declarada Festa d’interés Turístic Provincial, i que compta amb el suport de la institució, és una parada obligatòria en el mapa de la Setmana Santa a la província de Castelló. Sobre aquest tema, la dirigent provincial ha remarcat que “per a la Diputació és un orgull comptar amb estes celebracions de la província, i la implicació dels veïns i veïnes de Torreblanca per conservar i transmetre de generació en generació esta cita, la convertix en senyal d’identitat del municipi i de la província en el seu conjunt”.

La Passió de Torreblanca és una de les dramatitzacions més importants i antigues de la província de Castelló, “una emotiva representació que fa poble, perquè manté viva la unió de tots els veïns preparant la representació durant tot l’any”, ha assenyalat la presidenta de la institució provincial.

Esta representació va ser estrenada el 12 d’abril de 1979 i des de llavors es realitza cada Dijous Sant als carrers del poble, els escenaris són naturals i és tot el poble el que es torne en ella. La Passió de Torreblanca es realitza totalment en valencià i en ella participen més de centenar de persones, totes elles veïnes de Torreblanca, com a actors i actrius.

Marta Barrachina ha gaudit de la representació i ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló per reforçar el seu suport a una celebració “que ens identifica i que requerix el suport de la institució”. En este sentit, la primera presidenta ha recordat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i l’Associació La Passió de Torreblanca per a la concessió de la subvenció directa de 12.000 euros per a la celebració d’este acte. Un conveni que ella mateix va recuperar el passat exercici, després que en 2019, l’anterior equip de govern decidira suspendre-ho.

Sens dubte, esta subvenció de 12.000 euros forma part del “compromís d’este govern provincial per preservar la cultura i les tradicions perquè són una mostra del nostre passat i també del nostre present”, ha assegurat la presidenta de la Diputació. Així mateix, ha manifestat que “este conveni de col·laboració ens permet consolidar l’aposta per dotar la nostra província d’atractius perquè cada vegada siguen més els arguments que tinguen els visitants per a poder vindre a la nostra terra”, ha conclòs Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la