Marta Barrachina reforça la seguretat en la xarxa viària i les comunicacions a l’interior de la província amb la millora de la carretera CV-169

  • La presidenta de la Diputació de Castelló visita les obres que s’estan escometent en la carretera en el terme municipal de Benafigos
  • Invertir en la millora de les carreteres de l’interior és una aposta clara per a combatre la despoblació i fomentar el desenvolupament econòmic en tot el nostre territori”

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça la seguretat en la xarxa viària i la comunicacions a l’interior de la província amb la millora de la carretera CV-169.

La primera presidenta de la Diputació, al costat del vicepresident i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado, i el diputat provincial de la comarca de l’Alt Maestrat, David Vicente, ha visitat l’actuació que s’està escometent en la carretera CV-169 en el terme municipal de Benafigos i, com ha ressaltat, “la millora en la xarxa viària de la província per a reforçar la seguretat dels veïns de tot el nostre territori i per a dotar a l’interior de vies de vida i oportunitats, és un dels compromisos d’este govern provincial”.

L’obra que s’està escometent en la CV-169 té com a principals objectius la millora de la seguretat dels usuaris i incrementar les comunicacions entre els 135 municipis de la província i com ha subratllat la primera presidenta de la Diputació de Castelló, “invertir en la millora de les carreteres de l’interior és una aposta clara per a combatre la despoblació i fomentar el desenvolupament econòmic en tot el nostre territori”.

Amb un pressupost de 605.000 euros, el vicepresident Héctor Folgado ha explicat que les obres que s’estan duent a terme entre els punts quilòmetres 4,55 i 5,4, en el terme municipal de Benafigos, “tenen la finalitat d’ampliar la calçada fins a una amplària de sis metres que possibilite la delimitació de carrils de separació de sentits de la circulació”. El projecte contempla una renovació completa del ferm de la carretera CV-169 en tota la secció transversal d’esta. Així mateix, el projecte contempla la reconstrucció de les cunetes en les zones on resulte necessari per a evitar erosions que puguen produir-se “per l’escorrentia de les aigües superficials”, ha explicat el responsable provincial d’Infraestructures.

Una altra de les intervencions inclosa per a la millora de la seguretat viària en este vial consistix en el repintat de la senyalització horitzontal, així com la instal·lació de la senyalització vertical formada per senyals d’indicació, senyals d’advertiment de perill i senyals de reglamentació reflexives de classe RA2.

A més de les actuacions de millora en la xarxa viària de la província, els treballs de la qual van començar en l’últim trimestre del 2023, la Diputació de Castelló continuarà vertebrant i connectant la província durant el present exercici amb un empenyiment inversor en el pressupost de més de 8 milions d’euros per a la millora de carreteres.

La inversió en carreteres forma part d’un dels principals eixos d’actuació del pressupost 2024 de la Diputació Provincial de Castelló com és l’impuls als municipis. El conjunt del primer eix d’actuació suma més de 57 milions d’euros i va encaminat a destinar més recursos al conjunt dels municipis, a donar resposta a les necessitats dels castellonencs i a solucionar els problemes de manera eficient i efectiva.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar