Marta Barrachina reforça el seu suport a les festes d’interés turístic de la província

La presidenta assisteix a la XXVII edició de ‘Suera, un poble al carrer’, festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, i recorda el suport de la institució provincial en el Pressupost 2024 a aquesta mena de festes

“Suera, un poble al carrer és una mostra de les festes que cal continuar preservant i fomentant, ja que posen en valor i projecten les tradicions festives de Castelló a nivell provincial, nacional i, fins i tot, internacional”, ha subratllat la presidenta

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça el seu suport a les festes d’interés turístic de la província.

La màxima representant de la institució provincial ha assistit aquest diumenge, 17 de desembre, a la XXVII edició de ‘Suera, un poble al carrer’, festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana; una festa que recupera les antigues professions, la seua cultura, les seues representacions i les seues exposicions perquè els visitants i ciutadans de Suera puguen gaudir en el present de com era el seu passat en aquesta localitat de la Serra d’Espadà.

Aquesta mostra etnològica ensenya els costums i tradicions de la localitat i dels pobles del seu voltant i durant aquesta jornada de diumenge els visitants poden gaudir d’una atractiva ambientació i adquirir els productes típics en un municipi especialment engalanat per a l’ocasió. Un festeig que destaca per la implicació dels veïns i veïnes i que, edició rere edició, es converteix en un gran reclam turístic per a visitants i turistes que volen conéixer les tradicions i la singularitat d’aquest municipi, aconseguint afermar-se com un important revulsiu econòmic per al municipi i per a tota la comarca.

Per a la primera presidenta de la Diputació, “Suera, un poble al carrer’ és una mostra de les festes que cal continuar preservant i fomentant, ja que posen en valor i projecten les tradicions festives de Castelló a nivell provincial, nacional i, fins i tot, internacional”. En eixe sentit, Marta Barrachina ha recordat el suport de la institució provincial dirigit a aquesta mena de festes i que queda reflectit en el Pressupost de 2024. “Les nostres festes i les nostres tradicions són la millor mostra de la nostra identitat, del treball comú i de la unió que ens caracteritza i que hem de reforçar des d’institucions com la Diputació”, ha subratllat la presidenta del govern provincial.

Amb l’objectiu que eixe compromís ferm siga efectiu i aconseguir que eixes festes i tradicions pervisquen i siguen part del futur de la província, la Diputació de Castelló reforça el seu suport reservant 125.000 euros per a subvencions a ajuntaments destinades a l’organització de festes de declarades d’interés turístic. Incidir en què aquest import, inclòs en el Pressupost 2024 del Patronat Provincial de Turisme, s’incrementa perquè els ajuntaments que compten amb la declaració de municipi turístic puguen també ser beneficiaris d’aquestes, ja que estaven exclosos en l’exercici anterior.

L’impuls a les Festes d’Interés Turístic és un dels quatre eixos principals d’actuació del Pressupost 2024 del Patronat Provincial de Turisme. Uns comptes que ascendeixen a quasi 9,5 milions d’euros i que tenen la fi de posicionar la província de Castelló com a destinació turística d’excel·lència. A més del suport a les festes de la província, els comptes 2024 per al Patronat Provincial de Turisme reflecteixen l’aposta de la Diputació de Castelló per reforçar la projecció de la marca Castelló Ruta de Sabor, així com reforçar el suport als festivals de música perquè Castelló siga Terra de Festivals i donar més impuls a Castelló com a escenari cicloturístic. Així mateix, durant el pròxim exercici es continuarà potenciant el turisme de sol i platja, major recurs turístic de la província.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar