Marta Barrachina reforça el seu suport a les Falles en la seua visita a la Nit de la Plantà

La presidenta de la Diputació destaca la importància de les Falles en la idiosincràsia i tradicions de la província de Castelló i agraïx “l’esforç que realitzen tots els ens implicats perquè esta festa continue anant cada any a més i continuen mantenint eixa flama viva”

El Consorci Provincial de Bombers activa un dispositiu especial que inclou 24 servicis preventius i 46 efectius per a la Nit de la Cremà, a més de la unitat de voluntaris de Protecció Civil

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, reforça el seu suport a les Falles de la província amb la seua presència en actes tan significatius com la Nit de la Plantà. La primera presidenta de la Diputació ha visitat esta vesprada els monuments que s’estan alçant a Burriana “i que ompliran els carrers de la ciutat d’art i tradició”, ha indicat Marta Barrachina.

La màxima representant de la institució provincial ha visitat els monuments fallers de Burriana al costat del seu alcalde, Jorge Monferrer, i ha destacat que, “les falles que s’alcen a la nostra província, a Burriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara formen part de la nostra cultura popular i del nostre patrimoni i per això des de la Diputació continuarem secundant”. “Sou una part més d’eixa idiosincràsia i tradició del nostre territori i des de la institució provincial agraïm l’esforç que realitzen tots els ens implicats perquè esta festa continue anant cada any a més i continuen mantenint eixa flama viva”, ha incidit la presidenta del Govern Provincial.

En el seu suport a les festes josefines, la Diputació Provincial de Castelló contempla en el pressupost 2024 la quantitat de 73.000 euros destinada a diversos convenis de col·laboració amb les falles de Burriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara per a, d’una banda, la concessió de subvencions per a sufragar la despesa de l’actuació de la banda de música en l’Ofrena i, per un altre, per a subvencions destinades a la il·luminació.

Dispositiu especial del Consorci Provincial de Bombers

Així mateix, durant les festes de Falles 2024 el departament de Bombers de la Diputació de Castelló activarà un dispositiu especial tant per a servicis preventius com per a la Nit de la Cremà per a donar cobertura a les localitats de Benicarló, Burriana, la Vall d’Uixó i Almenara. Sobre aquest tema, es realitzaran 24 servicis de prevenció relacionats amb la cremà de xicotets monuments en centres escolars i altres institucions i amb la realització dels diversos espectacles pirotècnics com mascletaes i castells de focs artificials.

Respecte a la Nit de la Cremà el Consorci Provincial de Bombers activarà un total de 46 efectius (34 bombers i 12 comandaments) distribuïts en 11 equips de Bombers que intervindran en la cremà d’un total de 44 monuments fallers (14 a Benicarló, 19 a Burriana, 9 a La Vall d’Uixó i 2 a Almenara). A més, la unitat de voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló també realitzarà durant les jornades de falles un total de 8 servicis preventius de suport a la Policia Local de Burriana.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar