Marta Barrachina reforça el seu compromís amb la seguretat i l’eficiència en les carreteres de la província amb la posada a punt del pla hivernal

  • La presidenta de la Diputació presenta el pla que coordina tots els recursos materials i humans del Consorci Provincial de Bombers i del Servei de Manteniment de Carreteres de la Diputació per a poder actuar en cas d’inclemència meteorològica
  • Donar una resposta ràpida i àgil és prioritari per a aquesta Diputació i per això el dispositiu per a aquest hivern inclou tota la maquinària que puga donar servei i assistència en carretera en cas d’emergència”, ha subratllat la presidenta

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça el seu compromís amb la seguretat i l’eficiència en les carreteres de la província amb la posada a punt del pla hivernal.

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha comprovat la disposició de tots els recursos materials i humans del Consorci Provincial de Bombers i del Servei de Manteniment de Carreteres de la Diputació, tots ells coordinats i preparats per a poder actuar en cas d’inclemència meteorològica. “Donar una resposta àgil i eficaç és prioritari per a aquesta Diputació i per això el dispositiu per a aquest hivern inclou tota la maquinària que puga donar servei i assistència en carretera en cas de necessitat i emergència enfront de les inclemències meteorològiques pròpies de l’hivern”, ha subratllat la presidenta.

La primera presidenta de la Diputació ha incidit que “viure en els municipis d’interior ha de ser sinònim d’oportunitat i orgull i no de barrera” i d’ací la necessitat de mantindre tot el dispositiu preparat “i assegurar la comunicació en tot el nostre territori”, ha afegit Marta Barrachina.

Pel que fa al dispositiu del departament de Bombers de la Diputació de Castelló per a la campanya de nevades 2023-2024, el pla compta amb 20 màquines per a llevar la neu, 10 vehicles saler, 30 vehicles auxiliars i 250 tones de sal, “preparades perquè quan es registre neu a la província estiga tot en marxa”, ha explicat la presidenta del Govern provincial.

Quant a recursos humans, el dispositiu suma 190 efectius humans diaris, dels parcs de bombers de Benicarló, Oropesa, Nules i Segorbe; membres de la URM, (Unitat de Rescat de Muntanya), que disposen de moto de neu de rescat per a URM i un ATV (All Terrain Vehicle) dotat per a rescat en neu.

També formen part del dispositiu els parcs de bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda; els 15 parcs rurals d’emergència amb les seues respectives unitats de bombers forestals de la Generalitat. La UML (Unitat de Maquinària Pesant i logística) del Consorci de Bombers amb 5 pales carregadores, una fresadora i una pala mini polivalent, i efectius de la unitat de Protecció Civil de la Diputació de Castelló integrats en el Consorci Provincial de Bombers completen el dispositiu d’emergències.

D’altra banda, la presidenta de la Diputació ha posat en valor el fet que “per primera vegada, hem fet un pas avant en impulsar un servei de carreteres enfocat en la conservació viària i els serveis viaris hivernals”. Marta Barrachina ha afegit que “amb aquest impuls reflectim el compromís d’aquesta Diputació amb la seguretat i eficiència, el manteniment i la preservació en les carreteres, preparant-nos per a qualsevol desafiament”.

Sobre aquest tema, els equips de conservació, manteniment dels serveis viaris i serveis viaris hivernals que es troben a disposició són tres vehicles tot terreny tipus pick-up amb tracció 4×4, per als equips de serveis viaris, serveis viaris hivernals i emergències amb acobles per a instal·lar remolc, tascó llevaneu i esparcidores de sal i salmorra. El dispositiu també compta amb un furgó per a transport de personal i equips diversos amb acobles per a instal·lar remolc, per un camió 4×4 amb conductor amb acobles per a instal·lar fulla llevaneu frontal i equip combi d’esparcidor automàtic de fundents i salmorra; a més d’una pala mixta amb retroexcavadora. El dispositiu es completa amb xicoteta maquinària que estarà disponible en cadascuna de les pick-ups i el furgó de l’equip de conservació i que amb cascades lluminoses, desbrossadores manuals, motoserres, sopladoras, jocs de senyalització, caixes amb eines i jocs de semàfors. Cadascuna de les pick-ups i el furgó de l’equip de conservació disposaran d’una unitat de cadascun dels elements que integren aquesta xicoteta maquinària.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha agraït la col·laboració del Consorci Provincial de Bombers i del Servei de Manteniment de Carreteres de la Diputació perquè “deixem a la província de Castelló preparada enfront de qualsevol inclemència meteorològica”, ha finalitzat Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar