Marta Barrachina reconeix amb el ‘Premi Pioners’ el treball dels qui van iniciar l’enlairament del qual hui és el motor estratègic de la província de Castelló

La presidenta de la Diputació fa lliurament de la primera edició del guardó a María Dolores Llanes, una visionària el treball de la qual ha marcat un abans i un després en la indústria de la ceràmica de la província

“Si Espanya està en l’avantguarda del sector ceràmic mundial és gràcies als emprenedors castellonencs que van alçar esta indústria fa dècades i que van confiar per a això en professionals d’altíssima qualificació com María Dolores Llanes”, afirma la presidenta del Govern Provincial

Marta Barrachina anuncia que el guardó passa a dir-se ‘Premi Pioners Daniel Llorens’, com a homenatge a la seua dedicació al sector ceràmic i per ser l’artífex d’estos premis la idea dels quals hui és una realitat

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló reconeix la gran faena i esforç que realitza el sector ceràmic de la província quant a innovació i projecció de futur i també enaltix el treball dels qui van iniciar l’enlairament del qual hui és el motor estratègic de la província. “És molt important ajudar al sector ceràmic perquè continue sent motor econòmic i font de desenvolupament i oportunitats, però igual d’important és protegir i enaltir la labor dels qui han fet possible que hui Castelló siga Terra de Ceràmica”, ha afirmat la presidenta del Govern Provincial.

Eixe reconeixement als qui van emprendre el camí i que han fet possible que hui Castelló siga Terra de Ceràmica, s’ha materialitzat hui en Cevisama amb el lliurament de la primer ‘Premi Pioners’. “Amb este lliurament col·loquem la primera pedra d’un reconeixement destinat a enaltir la innovació i el talent en la indústria ceràmica de la nostra província, i amb el qual posem en valor la labor dels precursors i la seua trajectòria destacada en el món de la ceràmica”, ha ressaltat Marta Barrachina.

Els premis impulsats per la Diputació de Castelló compten amb la inestimable col·laboració de l’Escola Superior de Ceràmica l’Alcora i l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics.

La primera presidenta de la Diputació, al costat del diputat de l’àrea de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés; la directora en funcions de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora (Escal); Susana Górriz, i el president de l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro, ha fet lliurament del primer guardó que ha recaigut en María Dolores Llanes. “Un reconeixement a la seua brillant trajectòria professional que servix, al seu torn, d’exemple i guia per al futur del sector ceràmic”, ha afirmat la presidenta del Govern Provincial.

“Si Espanya està en l’avantguarda del sector ceràmic mundial és gràcies als emprenedors castellonencs que van alçar esta indústria fa dècades i que van confiar per a això en professionals d’altíssima qualificació com María Dolores Llanes per a aconseguir les cotes d’excel·lència que han convertit a la Ceràmica en l’orgull de Castelló”, ha ressaltat la presidenta de la Diputació.

Com ha explicat Marta Barrachina durant la seua intervenció, el pas de María Dolores Llanes per empreses capdavanteres com Zircolor, Saloni i Rocersa van marcar un abans i un després en totes elles i especialment en l’última en la qual va exercir com a cap de laboratori i per a la qual va guanyar sis Alfes d’Or en els anys 1991, 1993, 2000, 2002 i 2003.

La seua firma està en desenvolupaments innovadors com l’aplicació de la cogeneració, la reutilització dels fangs esmaltats en les línies de producció, la fabricació de gres porcellànic amb suport de pasta roja o la valorització de residus en el desenvolupament de rajoles de pasta roja, entre altres. Ha viatjat per mig món tant per a aprendre com per a ensenyar “i d’aquí ve que la teua aportació al fet que Castelló siga, en efecte, Terra de Ceràmica, et fa creditora del nostre agraïment i admiració”, ha subratllat Marta Barrachina.

Marta Barrachina ha confirmat la continuïtat d’estos guardons amb els quals “volem enaltir el treball d’aquells que, com María Dolores Llanes, s’atrevixen a transformar, experimentar i a buscar noves oportunitats en cada desafiament”.

En eixa continuïtat del premi, la màxima representant de la institució provincial ha anunciat que estos guardons passaran a portar el nom de qui va ser el precursor i artífex dels mateixos i a partir d’ara, i per a les pròximes edicions, passa a dir-se ‘Premi Pioners Daniel Llorens’. “Pioners va nàixer de la mà d’una persona entregada al sector, al món Cevisama. Tenia tot clar i hui eixa idea, la seua idea, és una realitat”, ha indicat la presidenta de la Diputació. Amb tot, a partir d’ara estos guardons li retran homenatge al seu recorregut professional i a tota la seua trajectòria acompanyant a la ceràmica des del periodisme. La seua gran idea i la seua gran il·lusió portarà el seu nom com a “reconeixement per la seua entrega i dedicació”, ha conclòs la presidenta Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar