Marta Barrachina reclama suport i ajudes directes per a l’agricultura a l’interior de Castelló

 

  • La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, inicia la ruta territorial sota el lema ‘La província que mereixes’ amb una visita a Albocàsser
  • La líder popular defensa la importància d’escoltar els agricultors i al sector de l’ametla, perjudicats per les adversitats meteorològiques
  • “L’agricultura és tradició, identitat i pilar econòmic per als municipis de l’interior en risc de despoblació”, subratlla Barrachina

 

La presidenta provincial del Partit Popular de la província de Castelló, Marta Barrachina, reclama suport i ajudes directes per a l’agricultura a l’interior de Castelló. Barrachina inicia la ruta territorial sota el lema ‘La província que mereixes’ amb una visita a Albocàsser, a la comarca de l’Alt Maestrat.

La líder popular defensa la importància d’escoltar els agricultors i al sector de l’ametla, perjudicats per les adversitats meteorològiques. “L’agricultura és tradició, identitat i pilar econòmic per als municipis de l’interior que pateixen despoblació. Protegir els agricultors és prioritari”, subratlla Barrachina.

“Hem de potenciar l’agricultura a les comarques que pateixen la despoblació. Les administracions han de estendre la mà als nostres agricultors i aplicar polítiques per a reduir els costos en l’agricultura”, indica la líder popular.

“L’agricultura està patint les males campanyes de l’ametla i l’oliva, que suposen quasi deixar l’any en blanc, mentre els costos continuen ofegant al sector primari”, alerta Barrachina.

El Partit Popular proposa mesures per a reduir els costos, combatre les plagues, transformar energèticament el camp, modernitzar i digitalitzar els processos i garantir el relleu generacional. “És necessari treballar i ajudar des de les administracions per a implementar processos amb els quals reduir els costos en l’agricultura i fomentar el cooperativisme de producció i comercialització a la província”, explica Barrachina.

Potenciar la lluita biològica i biotècnica en els cultius de la província, afavorir la implantació de plaques solars en comunitats regants i societats de reg i activar una línia d’ajudes per a la transformació energètica són algunes de les propostes que té el PP per al sector agrícola de la província de Castelló.

La presidenta provincial del PP advoca per activar ajudes per a la creació d’empreses per joves agricultors per a garantir la supervivència del camp. “En el Partit Popular hem plantejat propostes en la Diputació per a exigir la inversió necessària que ajude als emprenedors que aposten per l’interior així com la necessitat d’activar un pla de digitalització d’empreses a l’interior per a frenar la despoblació amb un pressupost de 400.000 euros”, explica Barrachina.

“És necessari que les administracions donen la mà als nostres agricultors i apliquen polítiques per a reduir els costos en l’agricultura. En el PP estem al costat dels agricultors de la província de Castelló facilitant tota la tramitació administrativa per a l’obertura de noves explotacions ja que en aquests moments hi ha explotacions que esperen obtindre el permís durant més de cinc anys”, subratlla la presidenta provincial del PP de Castelló.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar