Marta Barrachina realça el potencial de la província per a l’especialització del cicloturisme com a reclam turístic

  • La presidenta de la Diputació i el vicepresident, Andrés Martínez, remarquen el compromís de la institució provincial per Castelló Cycling dins de la seua estratègia per a impulsar la desestacionalització

  • Volem que pedalen per la nostra terra i esta institució va fer tot el que siga a la nostra mà perquè Castelló Cycling siga reconegut a tot el món”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, s’ha marcat l’objectiu de mostrar el gran potencial que posseïx la província de Castelló per a la segmentació i diversificació de la seua oferta turística.

Este potencial residix en el seu medi físic i en la seua orografia, ja que Castelló destaca per ser la segona província més muntanyenca d’Espanya. Eixe condicionant, juntament amb els 120 quilòmetres de costa, fan de la província de Castelló un espai idoni per al cicloturisme.

“Castelló compta amb un alt potencial per a l’especialització en el cicloturisme com a reclam turístic a nivell mundial”, ha remarcat la primera presidenta de la Diputació de Castelló, qui, al costat del vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, han mostrat la de la institució provincial per reforçar Castelló Cycling durant la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que s’ha celebrat esta setmana en Fitur.

Com ha explicat la presidenta del Govern Provincial, Castelló Cycling és una marca que “s’erigix com una experiència única, on la topografia variada, des de muntanyes fins a platges, es convertix en el llenç perfecte per a pedalar i explorar. La nostra província no sols oferix rutes desafiadores, sinó també paisatges impressionants que faran que cada recorregut siga inoblidable”.

Dins d’eixe objectiu per impulsar la desestacionalització i per potenciar a la província de Castelló com un destí els 365 dies de l’any, des de la institució provincial s’han marcat el repte de convertir a la província en un Training Camp referent per als equips ciclistes professionals. “Castelló no té res a envejar a altres parts del nostre territori nacional i els equips sempre que venen se sorprenen”, ha incidit Marta Barrachina.

Amb eixa fi, el Patronat Provincial de Turisme ha pressuposat per al present exercici més de 1,2 milions d’euros per al desenvolupament de tres línies encaminades a impulsar el cicloturisme. En primer lloc, la Diputació de Castelló durà a terme un Pla de Senderes BTT, perquè totes les senderes de la província on es practique el ciclisme de muntanya estiguen en perfecte estat. En segon lloc, es realitzarà un pla per a posar punts de recàrrega de bicicletes elèctriques i punts Bike Tools (estació d’acte-reparació i manteniment de bicicletes). I, finalment, es procedirà a instal·lar senyals intel·ligents en les carreteres que són titularitat de la Diputació de Castelló amb l’objectiu posat a reforçar la seguretat en la xarxa viària. “Una província segura és un reclam per a professionals i amateurs”, ha incidit la presidenta de la institució provincial i ha afegit que “volem que pedalen per la nostra terra i esta institució va fer tot el que siga a la nostra mà perquè Castelló Cycling siga reconegut a tot el món”.

Destacar que el pla de cicloturisme a la província està subvencionat per Fons Next Generation el pressupost total del qual ascendix a prop de 4 milions d’euros a executar en 3 anys.

El vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, ha destacat la importància de treballar de la mà el sector públic i el sector privat i ha posat en valor “el paper fonamental dels ajuntaments, servicis turístics, associacions, empreses de tot el sector i mancomunitats, que amb passió i dedicació, conviden al turista que arriba a Castelló a practicar ciclisme a la nostra província. I això és precisament el que hem de continuar fent per a col·locar la nostra terra en el mapa turístic nacional i internacional”.

El Club de Producte Castelló Cycling oferix servicis de qualitat a través de més de 100 entitats i empreses de la província de Castelló ja adherides. El vicepresident de la Diputació ha expressat el seu agraïment a aquells membres que ja formen part del club i els ha animat a “continuar pedalant entre tots pel desenvolupament turístic de la província” i ha animat a continuar sumant adhesions per a reforçar el compromís posat a “aconseguir que el ciclisme siga un dels motius per a visitar la nostra província durant tot l’any”, ha finalitzat Andrés Martínez.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar