Marta Barrachina reafirma l’aposta per les Falles de la província i incrementarà l’ajuda el pròxim exercici

La presidenta de la Diputació visita els monuments fallers de Benicarló i posa en valor el gran treball realitzat pels artistes fallers i tots els ens implicats “que fan que Borriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara siguen estos dies l’epicentre de la festa”

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, reafirma l’aposta de les Falles de la província i incrementarà l’ajuda el pròxim exercici.

Així ho ha confirmat la primera presidenta de la Diputació en la seua visita durant la jornada d’este dilluns a les Falles de Benicarló. La participació de hui en la localitat del Baix Maestrat forma part de les visites que està realitzant Marta Barrachina per a comprovar en primera persona el gran treball que hi ha darrere de cadascun dels monuments fallers que s’ha alçat a Borriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara. La dirigent ha posat en valor el gran esforç i implicació per part dels artistes fallers i tots els ens implicats “que fan que Borriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara siguen estos dies l’epicentre de la festa”.

La màxima representant de la institució provincial ha comprovat al costat de l’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdà, la Fallera Major, Gemma Rillo Alberich i la Fallera Major Infantil, Alba Crespo Febrer, l’enginy, la creativitat i l’art de les Falles de Benicarló, municipi que des que s’alçara el primer monument faller en 1973, s’ha convertit en una festa multitudinària i popular, de fama nacional.

“Les Falles són part de la nostra tradicions i omplin els carrers de color, alegria, olor a pólvora i indumentària”, ha expressat la presidenta del Govern Provincial, qui ha ressaltat que en el seu suport a les festes josefines, la Diputació Provincial de Castelló contempla en el pressupost 2024 la quantitat de 73.000 euros destinada a diversos convenis de col·laboració amb les falles de Borriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara per a, d’una banda, la concessió de subvencions per a sufragar la despesa de l’actuació de la banda de música en l’Ofrena i, per un altre, per a subvencions destinades a la il·luminació. Un suport econòmic la intenció del qual és “ampliar l’ajuda per a l’any vinent, per a continuar potenciant esta festa”, ha afirmat Marta Barrachina.

En la seua visita a Benicarló, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló ha fet parada en les falles guanyadores, Mercat Vell i Caduf, i també ha visitat la Falla 9 d’Octubre, monument que ha sigut plantat com fa 100 anys: sense grues i a base de cordes i molta força.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar