Marta Barrachina ratifica més de 291.000 euros en ajudes per a fomentar l’activitat cultural, esportiva i juvenil amb col·lectius de la província

  • El govern provincial que lidera la presidenta Marta Barrachina aposta de manera ferma per les associacions i entitats que són exemple de bon fer en el seu àmbit d’actuació
  • Des de la Diputació no podem sinó secundar econòmicament el treball dels qui defensen la cultura, la joventut i l’esport com a eines clau de progrés a la nostra província”, explica Marta Barrachina

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha ratificat més de 291.000 euros en ajudes per a fomentar l’activitat cultural, esportiva i juvenil amb col·lectius de la província.

El govern provincial que lidera la presidenta Marta Barrachina aposta de manera ferma per les associacions i entitats que són exemple de bon fer en el seu àmbit d’actuació. “Des de la Diputació no podem sinó secundar econòmicament el treball dels qui defensen la cultura, la joventut i l’esport com a eines clau de progrés a la nostra província”, explica Marta Barrachina.

En l’àmbit cultural, l’equip de Govern ha aprovat la quantia de 60.000 euros per a l’Associació Cultural el Sac per a la desena edició de la Fira Marte 2023. Així mateix, s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i la Federació de Colles per a la XXIV edició del Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado per un import de 3.000 euros.

A més, l’equip de Govern també ha ratificat el suport de la Diputació a la restauració de la torre del campanar de l’església de l’Asunción de Forcall, així com a la restauració de les façanes de l’església de l’Asunción de María de Vallibona. En concret, la institució provincial ha aprovat sengles convenis amb el Bisbat de Tortosa per imports de 60.000 i 40.000 euros, respectivament.

Compromís esportiu

En matèria esportiva, la Diputació de Castelló ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Club Esportiu Publicom Sports per la realització de la prova esportiva Mediterranean Epic; una ajuda que ascendeix a 95.000 euros.

Este conveni se suma a la reactivació el mes passat d’1.950.000 euros d’ajudes esportives destinades a subvencionar l’activitat anual dels clubs amb competicions de nivell nacional o internacional, per a l’activitat anual dels clubs amb competicions d’esports adaptat i per a l’organització d’esdeveniments esportius a la província de Castelló.

Recordar que la convocatòria d’estes subvencions s’havia retardat perquè, tal com estaven formulades les bases, no facilitaven l’accés a les ajudes a les entitats sense ànim de lucre. Ara, el treball realitzat per l’equip de govern provincial que lidera la presidenta Marta Barrachina perquè la Diputació siga àgil i útil per als castellonencs, ha permés activar unes subvencions crucials per als clubs i l’organització d’esdeveniments esportius. Eixe esforç per part del govern provincial així com dels tècnics de l’àrea ha aconseguit reactivar les ajudes i aconseguir que puguen accedir a elles tots els interessats amb la finalitat de dur a terme la promoció de l’esport, tant en l’organització d’esdeveniments esportius, com en la participació en competicions oficials.

Finalment, quant a les activitats dirigides a la joventut, s’ha aprovat 21.365,53 euros dirigit a associacions de la província de Castelló per a la realització de programes juvenils. En total s’han concedit ajudes a un total de deu programes juvenils impulsats per diferents entitats de la província.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar