Marta Barrachina posa en valor el Pla Diputació Impulsa per a donar resposta a les necessitats reals de cada municipi de manera àgil i directa

  • La presidenta de la Diputació visita Canet lo Roig on, a través del pla provincial, s’endreçaran camins i barrancs que van patir greus desperfectes pel fort episodi de pluja registrat al novembre de 2022
  • El Pla Diputació Impulsa naix amb la voluntat d’ajudar als pobles més xicotets del nostre territori amb la finalitat que totes les poblacions siguen competitives i compten amb les mateixes oportunitats i servicis”, ha expressat la presidenta del Govern Provincial

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, posa en valor el Pla Diputació Impulsa per a donar resposta a les necessitats reals de cada municipi de manera àgil i directa.

“El Pla Diputació Impulsa naix amb la voluntat d’ajudar als pobles més xicotets del nostre territori amb la finalitat que totes les poblacions siguen competitives i tinguen les mateixes oportunitats i servicis”, ha expressat la primera presidenta de la Diputació.

Com el seu nom indica, el nou pla impulsa als municipis, a les pedanies i a les mancomunitats per a, així, impulsar al conjunt de la província. Per a l’elaboració d’este pla, l’equip de govern presidit per la primera presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha exercit una labor d’escolta real dels veïns de la província i dels seus alcaldes i alcaldesses per a conéixer les seues necessitats més urgents. D’eixa escolta activa i amb el compromís de ser una Diputació àgil, útil i pròxima, el govern provincial s’ha marcat l’objectiu que les ajudes arriben d’una forma més àgil, directa i que responguen a les necessitats reals de cadascun dels ajuntaments.

Un dels exemples de com el Pla Diputació Impulsa respondrà a les necessitats reals dels municipis es troba a Canet lo Roig, on, a través del pla provincial, s’endreçaran camins i barrancs que van patir greus desperfectes pel fort episodi de pluja registrat al novembre de 2022.

Al costat de l’alcaldessa d’este municipi de la comarca del Baix Maestrat, María Ángeles Pallarés, la presidenta de la Diputació ha recorregut algunes de les zones que van patir les conseqüències del temporal que va assotar Canet lo Roig els dies 11 i 12 de novembre de 2022 i que es van arribar a registrar més de 200 litres. Els danys van ser molt quantiosos ja que la força de l’aigua va arrasar passos complets de barrancs, camins rurals, infraestructures, camps de cultiu o mobiliari urbà. Va ser tal l’envergadura dels danys patits que la seua reparació és inassumible per a un ajuntament com Canet lo Roig, la població del qual no aconseguix els 700 habitants.

“La nostra tasca és servir als veïns i veïnes de la nostra província de la millor manera possible, amb els millors servicis i amb el Pla Impulsa ajudem les localitats a afrontar els seus reptes i necessitats”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial. En eixe sentit, Canet lo Roig rebrà 212.500 euros del Pla Diputació Impulsa i l’import destinat a obres serà per a poder endreçar eixos barrancs i camins que, hui dia, compten amb greus desperfectes que impedixen un correcte trànsit.

Destacar que el Pla Diputació Impulsa va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent i la Diputació Provincial ha augmentat els recursos ja que la seua consignació s’ha incrementat en aproximadament un milió d’euros respecte a l’anterior pla. Concretament a Canet lo Roig, l’import de l’ajuda ha augmentat 5.000 euros i, de manera global, el Pla Diputació Impulsa incrementa la inversió fins als 31.689.780 euros per als exercicis 2024 i 2025, i és biennal, la qual cosa comporta al fet que els municipis tinguen la possibilitat d’executar obres de més envergadura.

Una altra de les característiques del pla és la possibilitat que tenen els ajuntaments per a destinar fins a un 40% del pla a despesa corrent. En eixe sentit, s’ha de destinar un mínim del 60% de la quantitat màxima subvencionada a obres, mentres que el 40% restant pot destinar-se a despesa corrent, això és, aquells recursos destinats a atendre les despeses corrents en béns i servicis, necessaris per a l’exercici de les activitats de l’entitat beneficiària destinats al funcionament dels servicis públics municipals.

Així mateix, este pla també reafirma la voluntat de l’executiu provincial d’ajudar als més xicotets, per això s’incrementen les aportacions als municipis que tenen sobre la seua gestió pedanies. A més, Diputació Impulsa també engloba totes les ajudes a les mancomunitats, per la qual cosa “este pla plasma les necessitats de tot el territori i estem sumant esforços perquè estes inversions arriben com més prompte millor a tots els municipis de la nostra província”, ha finalitzat la presidenta Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar