Marta Barrachina obri les portes de la Diputació a les màximes representants de les Falles de la província

  • La primera presidenta de la Diputació rep a les Reines Falleres de Burriana i a les Falleres Majors de Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara en un acte previ a l’inici de les festes josefines
  • Des de la Diputació de Castelló continuarem col·laborant amb les 43 falles de la nostra província perquè totes elles s’han convertit en un important patrimoni de tots els castellonencs”
  • La Diputació contempla en el pressupost 2024 la quantitat de 73.000 euros destinada a diversos convenis de col·laboració amb les falles de la província per a sufragar la despesa de l’actuació de la banda de música en l’Ofrena i per a subvencions destinades a la il·luminació

 

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha obert les portes de la institució a les màximes representants de les Falles de la província.

A tot just uns dies perquè tinga lloc la plantà dels monuments fallers, el Saló de Recepcions de la Diputació ha acollit esta vesprada l’acte en el qual la presidenta de la institució provincial, al costat del diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha volgut posar en valor les Falles de la província. “Des de la Diputació de Castelló continuarem col·laborant amb les 43 falles de la nostra província perquè totes elles s’han convertit en un important patrimoni de tots els castellonencs”, ha subratllat Marta Barrachina.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha recordat que la tradició fallera a la província ja suma prop de 100 anys d’història perquè va ser en 1928 quan un grup de veïns van decidir muntar en l’actual plaça de la Mercè de Borriana el que seria el primer monument faller de la localitat, convertint així les festes josefines burrianenses en un referent en la Comunitat Valenciana i que s’alça com a estendard faller a la província de Castelló.

En l’acte celebrat esta vesprada, Marta Barrachina ha rebut a la Reina Fallera de Burriana, Laia Molina Suárez, i la Reina Fallera Infantil, Anna Solá Piera, acompanyades de la presidenta executiva de la Junta Local Fallera de Burriana, Paloma Boix Bort, i el president de la Federació de les Falles de Burriana, Salvador Domènech Montoliu.

Des que es va alçar la primera falla a Benicarló, en 1973, les falles d’este municipi de la comarca del Baix Maestrat s’han convertit en una festa multitudinària i popular, de fama nacional. Durant la recepció d’esta vesprada, les Falles de Benicarló han estat representades per la Fallera Major, Gemma Rillo Alberich, i la Fallera Major Infantil, Alba Crespo Febrer, els qui han acudit acompanyades pel president de la Junta Local Fallera, Rafael Marín Segura, i la vicepresidenta Ángela Llopis Blasco.

Pel que fa a les Falles a la Vall d’Uixó hem de retrocedir a 1982, any en què es va plantar el primer monument faller en la Plaça Buenavista. I hui, les seues màximes representants són la Fallera Major Sara García Corma, i la Fallera Major Infantil, Jéssica Pastor Miravet, els qui han assistit al costat de la presidenta de la Junta Local Fallera, Sheila Segarra Vilalta, i la secretària Clara Prieto Baidez.

A Almenara va ser en 1982 quan van començar a haver-hi falles i a la recepció d’esta vesprada han acudit, per part de la Falla El Compromís, la Fallera Major, Inés García Navarro, i la Fallera Major Infantil, Vera García Sorribes, al costat del president, Héctor Martínez Piña, i el president infantil, Maties Ocheda Forner. I per part de la Falla Plaça els Pescadors han assistit la Fallera Major, Bea Barberá Chiva, i la Fallera Major Infantil, Naiara Varo Baiona, al costat del president, Josué Sáez Corral, i el president infantil, Adrián Navarro Purcarea.

Recordar que la Diputació Provincial de Castelló contempla en el pressupost 2024 la quantitat de 73.000 euros destinada a diversos convenis de col·laboració amb les falles de Burriana, Benicarló, la Vall d’Uixó i Almenara per a, d’una banda, la concessió de subvencions per a sufragar la despesa de l’actuació de la banda de música en l’Ofrena i, per un altre, per a subvencions destinades a la il·luminació.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar