Marta Barrachina mostra el seu ferm compromís amb la defensa de l’economia de la província i recolza a la CEV en la presentació del Manifest a Madrid

  • La presidenta de la Diputació de Castelló assistix a la presentació del Manifest pel manteniment de l’economia de Castelló de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) en la seu de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE)
  • La falta de suport governamental eficaç, àgil i urgent per part del Govern Central posa en risc milers d’ocupacions i l’economia de la província”, ha alertat la presidenta del Govern Provincial

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha mostrat el seu ferm compromís amb la defensa de l’economia de la província i ha recolzat a la CEV a Madrid. La màxima representant del Govern Provincial ha acompanyat hui a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) en la presentació en la seu de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) del Manifest pel manteniment de l’economia de Castelló, dins de la seua línia d’actuacions en defensa de l’economia de la província.

El Manifest en el qual es denuncia la complicada conjuntura econòmica que travessa la província de Castelló compta amb el suport dels diferents àmbits de l’economia i la societat de la Comunitat Valenciana i que es traduïx en les prop de 70 associacions i entitats que subscriuen el manifest i entre les quals es troba la Diputació Provincial de Castelló.

Com ha subratllat la primera presidenta de la Diputació, i tal com es recull en el manifest, “Castelló és motor industrial d’Espanya i amb el 36,6% del seu PIB corresponent a l’activitat industrial, és la província d’Espanya amb major pes de PIB industrial”. Així mateix, la màxima representant de la institució provincial ha remarcat la importància de la indústria ceràmica “i tal com bé recull el manifest, la província de Castelló compta amb un dels millors exemples de clúster o districte industrial del món”. L’èxit del clúster és fruit d’anys d’esforç i compromís amb una província, d’inversió contínua en innovació, de sacrifici personal i empresarial.

No obstant això, el sector s’enfronta a diversos desafiaments, com l’augment desmesurat de preus energètics. L’important augment del preu del gas, essencial per als forns, ha impactat en la competitivitat de les empreses, mentre competidors europeus reben subsidis en les seues factures energètiques. “La falta de suport governamental eficaç, àgil i urgent per part del Govern Central posa en risc milers d’ocupacions i l’economia de la província”, ha alertat la presidenta de la Diputació.

En eixe sentit, el manifest de la CEV reflectix la unanimitat que existix en la societat econòmica i civil entorn a la necessitat que des del Govern Central es destinen ajudes directes a la indústria de Castelló. “És hora d’actuar i ens unim per a exigir al Govern Central les ajudes necessàries per al nostre sector ceràmic, motor de la nostra província, i que eixes ajudes aconseguisquen el mateix nivell que les que reben els seus competidors europeus”.

La màxima representant de la institució provincial ha reiterat el seu compromís de ser altaveu i defensar les necessitats i demandes de la província. “Per al Govern Provincial que presidisc, el primer són els castellonencs i cal alçar la veu per a aconseguir que tinguen les màximes oportunitats”, ha subratllat Marta Barrachina, qui ha afegit que “és molt important defensar l’economia de la província per al desenvolupament i progrés del conjunt del nostre territori i amb l’acte de hui visibilitzem el nostre suport a una reivindicació l’objectiu principal de la qual és que la província de Castelló tinga el que mereix”.

D’altra banda, cal recordar que la presidenta de la Diputació ha registrat en la Subdelegació del Govern a Castelló la petició de reunió al ministre d’Indústria, Jordi Hereu, i al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, per a elevar al màxim nivell la defensa dels sectors ceràmic i del transport, “vitals per al desenvolupament de la província”. “Davant totes les institucions i entitats exigirem el que Castelló necessita i mereix”, ha subratllat la presidenta provincial.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar