Marta Barrachina: “La província de Castelló ens porta a girar en un cercle de 360 graus, on cada dia ens submergix en una vivència nova, creant records per als 365 dies de l’any”

  • La presidenta de la Diputació de Castelló presenta en Fitur l’Estratègia Turística Provincial per a 2024 basada en quatre eixos: Castelló Ruta de Sabor, Castelló Cycling, Castelló Sènior i Castelló Terra de Festivals
  • Estem ací, per a mostrar al món que la província Castelló és un destí únic i que mai deixa indiferent a ningú, ha incidit la presidenta del Govern Provincial

 

“La província de Castelló ens porta a girar en un cercle de 360 graus, on cada dia ens submergix en una vivència nova, creant records per als 365 dies de l’any”. Amb estes paraules, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló ha subratllat l’objectiu que perseguix l’Estratègia Turística Provincial per al present any 2024: la desestacionalització, i oferir experiències úniques en qualsevol moment de l’any.

La primera presidenta de la Diputació ha presentat en l’escenari Plaza Central Castelló de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que ha obert hui les seues portes a Madrid, la proposta turística de la província per a la present edició que versarà entorn a quatre productes turístics principalment: El cicloturisme sota la marca Castelló Cycling; la gastronomia sota la marca Castelló Ruta de Sabor, el programa de viatges per a majors Castelló Sènior, i els festivals de música sota la marca Castelló Terra de Festivals.

Després de la projecció del vídeo promocional que s’ha preparat per a l’ocasió, la màxima representant de la institució provincial ha iniciat la seua intervenció assenyalant que “la província de Castelló és una destinació turística que capta l’atenció i que és atractiu, però no sols a l’estiu, sinó durant els 365 dies de l’any”. “Estem ací, per a mostrar al món que la província Castelló és un destí únic i que mai deixa indiferent a ningú”, ha incidit Marta Barrachina, qui ha afegit que “la nostra província és dinamisme, és un gran aparador i és una terra d’oportunitats”.

Per a aconseguir eixe posicionament com a destinació turística, la presidenta de la Diputació ha posat en valor els agents implicats a aconseguir tot això. “Tenim la força, les ganes i la millor gent en el sector per a aconseguir que Castelló siga un destí de 360 graus els 365 dies de l’any”. “Agraïsc al Patronat Provincial de Turisme la gran faena que realitzen dia a dia per a portar tot això a cap. El seu treball és una mostra del gran potencial i de la gran gent que té este sector”, ha afirmat.

La màxima representant de la institució provincial ha desgranat cadascun dels quatre productes a través dels quals la Diputació de Castelló reforçarà la seua aposta per la desestacionalització i com ha posat l’accent, “Castelló Cycling, Castelló Terra de Festivals, Castelló Ruta de Sabor i Castelló Sènior seran la nostra pedra angular per a aconseguir que la nostra província siga el destí triat”.

Començant per Castelló Cycling, la presidenta del Govern Provincial ha indicat que el nostre territori alberga “un gran potencial per a la segmentació i diversificació de la seua oferta turística”. Este potencial residix en el seu medi físic, i en la seua orografia. A més, la província compta amb 120 quilòmetres de costa i una més que consolidada oferta de sol i platja, “però és en el seu interior on trobem el nostre gran element diferenciador”. Per tot això, Castelló compta amb un alt potencial per a l’especialització en el cicloturisme com a reclam turístic a nivell mundial. Amb l’objectiu de potenciar el cicloturisme, la Diputació de Castelló s’ha marcat el repte d’ampliar el club de producte Castelló Cycling que permeta a la província posicionar-se com un dels principals territoris per a la pràctica d’estes disciplina esportiva i turística i en el club de producte de la qual, el Patronat Provincial de Turisme treballa ja amb un centenar d’entitats i empreses adherides. “Volem que pedalen per la nostra terra i esta institució va fer tot el que siga a la nostra mà perquè Castelló Cycling siga reconegut a tot el món”.

En segon lloc, Marta Barrachina ha reconegut que “Castelló no s’entén sense la música. “La combinació d’experiència, amb l’esforç incansable dels empresaris turístics i amb el compromís decidit de les administracions locals i la Diputació de Castelló, han consolidat la posició de la nostra província com un referent sota la marca Castelló, Terra de Festivals”, ha explicat la presidenta provincial. I, mostra de la importància dels festivals per a la nostra terra, la Diputació de Castelló ha incrementat per al present exercici un 62% el patrocini als festivals que es desenvolupen a la província. Un increment amb el qual “continuarem potenciant a Castelló com un escenari on vibrar, gaudir i somiar”, ha remarcat la primera presidenta de la Diputació.

La màxima representant de la institució provincial ha continuat la seua intervenció incidint en la idea que “el trinomi de sol, platja i muntanya no són simplement un atractiu turístic, sinó és l’avantatge que marca la diferència”.

Eixa diferència també es pot trobar en els sabors que té la nostra província. “Castelló és producte de Km 0 i de qualitat, és mestratge culinària transmesa de generació en generació, i és una terra on cada mos conta una història de tradició i passió pel menjar”, ha subratllat Marta Barrachina. Tota eixa qualitat, tradició i passió s’engloba sota el paraigua de Castelló Ruta de Sabor, una marca gastronòmica que, després d’anys de consolidació, ja és un senyal d’identitat per a Castelló com a destinació turística.

Castelló Ruta de Sabor representa una iniciativa avantguardista que engloba a productors locals, xefs amb Estrella Michelin i empreses, que al costat del sector turístic s’unixen en una xarxa provincial dedicada al millor turisme gastronòmic.

“En cada aroma de Castelló trobem l’essència de la nostra terra, el treball dels nostres productors i la tradició fusionada amb la innovació. I esta institució impulsarà més a Castelló Ruta de Sabor com a garant d’oportunitats i de futur per a la nostra província”, ha indicat la presidenta provincial.

El quart eix emmarca Castelló Sènior, un programa de viatges dirigit a majors de 55 anys residents de la província que es va crear l’any 2015 per part del Patronat de Turisme i que genera al voltant de 40.000 pernoctacions a l’any en temporada baixa; un programa al qual la Diputació de Castelló invertix directament 1,2 milions d’euros i que continuarà realitzant-se pel seu marcat caràcter desestacionalitzador. Per a Marta Barrachina, “Castelló no sols és un destí, és un refugi acollidor on es pot gaudir de la vida amb tranquil·litat i delectar-se amb moments significatius”.

En el seu conjunt, “Castelló, amb la seua rica herència cultural, gastronòmica i natural, s’erigix com un tresor per descobrir”, ha finalitzat la presidenta de la Diputació Provincial.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar