Marta Barrachina: “Iniciarem 2024 activant el pressupost amb el qual emprenem el camí cap al progrés i el desenvolupament de tota la província de Castelló”

  • La Diputació Provincial de Castelló disposarà a partir d’aquest 2 de gener, primer dia hàbil de l’any, de 193,7 milions d’euros amb l’entrada en vigor del pressupost 2024
  • A partir d’ara ja tenim tots els elements necessaris per a materialitzar amb fets i accions el projecte de futur que volem per a la nostra província”, ha ressaltat la presidenta del govern provincial

 

 La Diputació Provincial de Castelló iniciarà l’any 2024 amb l’entrada en vigor del pressupost 2024, per la qual cosa a partir del pròxim dimarts, 2 de gener, primer dia hàbil del nou any, la institució provincial disposarà de 193,7 milions d’euros encaminats a sembrar oportunitats per a fer créixer la nostra terra.

“Iniciarem l’any 2024 activant el pressupost amb el qual emprenem el camí cap al progrés i el desenvolupament de tota la província de Castelló”, ha afirmat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui afig que a partir d’aquest moment “treballarem per a posar en marxa totes aquelles iniciatives, projectes i ajudes que vagen encaminades al benestar dels ciutadans dels 135 municipis de la província”.

Així, després de l’aprovació del pressupost de la Diputació de Castelló en el ple celebrat el passat 5 de desembre i amb la seua posterior publicació en el BOP el 7 de desembre, el 2 de gener és la data en la qual, transcorreguts els 15 dies hàbils d’exposició al pública, entra en vigor, “i a partir d’ara ja tenim tots els elements necessaris per a materialitzar amb fets i accions el projecte de futur que volem per a la nostra província”, ha ressaltat la presidenta del govern provincial. En eixe sentit, la institució provincial inicia l’any disposant de capacitat financera per a posar en marxa tots els projectes inclosos en les diferents àrees de govern.

El pressupost 2024, que contempla les necessitats dels castellonencs de tota la província, se sustenta en cinc grans eixos: impuls als 135, dinamització de la província, atenció directa a les persones, aposta per la nostra identitat i generació d’oportunitats. Uns comptes que, com va explicar la vicepresidenta i responsable de l’àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, durant la seua intervenció en el ple del passat 5 de desembre, “és un pressupost ajustat a la realitat de la nostra província, amb els municipis en risc de despoblació molt presents, treballant ja des d’un primer moment amb la condició d’eliminar burocràcia i generar així resultats i beneficis per als municipis que són els que de veritat el necessiten”. Per a la vicepresidenta, “aquest pressupost no està ple de suposicions i promeses; és un pressupost realista, eficient i que mira al futur”.

Quant a cadascun dels eixos que conformen el pressupost 2024 de la Diputació Provincial de Castelló, el primer eix d’actuació que porta el nom impulse als 135 municipis, suma més de 57,7 milions d’euros. D’aquesta manera, un de cada quatre euros consignats en el pressupost va dirigit al cor que bomba aquesta Diputació: més recursos directes als municipis per a resoldre els seus problemes i donar resposta a les seues necessitats.

Pel que fa a l’aposta de la institució provincial perquè la província de Castelló reforce la seua projecció esportiva, turística i cultural a nivell nacional i internacional, el pressupost reserva 24 milions d’euros per a l’impuls de Castelló com a escenari esportiu, com a referent turístic i com a espai cultural.

Així mateix, el pressupost 2024 de la Diputació de Castelló està dissenyat per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i, amb l’objectiu de generar igualtat real, efectiva i solucions, la institució provincial reserva 13,6 milions d’euros per a prioritzar el suport a les persones, col·lectius i associacions més necessitades de la província.

Un altre dels compromisos del govern provincial és sembrar desenvolupament i creixement en els municipis de Castelló i, amb eixe objectiu, el govern provincial apostarà de manera ferma per l’emprenedoria, la ceràmica i la innovació com a catalitzadors fonamentals per a superar les dificultats i construir un futur resilient i pròsper per a tots. Per a tot això, el pressupost contempla una partida global superior als 5,3 milions d’euros.

Finalment, l’aposta per la nostra identitat, el suport als sectors primaris, la defensa del territori i de les nostres tradicions també ocupa un lloc d’excepció en els comptes d’aquesta corporació provincial. En tot allò que caracteritza i fa única a la província i cal preservar i protegir, els comptes d’aquesta Diputació destinen 4,1 milions de per al pròxim exercici.

En el seu conjunt, el pressupost 2024 té com a objectiu convertir a la Diputació de Castelló en una institució excel·lent, àgil i útil per al conjunt de la província. Així mateix, des de la Diputació de Castelló no cessaran a defensar les necessitats de la província i durant el present 2024 la presidenta Marta Barrachina i el conjunt del govern provincial continuaran alçant la veu i reivindicant el que és just per a la província de Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar