Marta Barrachina incrementa la inversió fins als 1,3 milions d’euros perquè el Pla d’Ocupació 2024 genere més oportunitats a la província

  • La presidenta de la Diputació de Castelló activa en temps rècord el Pla d’Ocupació Provincial que s’aprovarà en el ple d’este divendres i que suma més recursos, més flexibilitat i amb l’objectiu de fer front a la despoblació
  • L’executiu provincial llança el primer Pla d’Ocupació Rural pròpia que naix amb 100.000 euros i amb el qual reforcen el seu compromís de fomentar l’ocupació per a contribuir al desenvolupament rural i a fixar població en els municipis més xicotets
  • Des de la Diputació de Castelló estem fent una aposta molt forta per l’ocupació, la formació i l’emprenedoria per a aconseguir que les oportunitats arriben al conjunt de la província”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

 

Activació en temps rècord, amb més recursos, més flexibilitat i amb l’objectiu de reduir la despoblació. Estes són les principals característiques del Pla d’Ocupació 2024 que ha presentat este dijous la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina.

Volem que els castellonencs tinguen més oportunitats dia a dia i sabem que les oportunitats van lligades a l’ocupació”, ha afirmat la primera presidenta de la Diputació qui, al costat de la vicepresidenta responsable de l’àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, ha explicat el Pla d’Ocupació 2024 les bases i la convocatòria de la qual s’emportaran a aprovació en el ple ordinari corresponent al mes de febrer i que se celebrarà demà divendres 1 de març.

L’aprovació del Pla d’Ocupació en el ple que se celebrarà este divendres reforça la paraula donada de la presidenta de la Diputació per aconseguir una administració provincial àgil, útil i eficaç. En eixe sentit, Marta Barrachina ha indicat que el Pla d’Ocupació 2023 amb l’anterior equip de govern, es va activar a mitjan mes de juny, més de tres mesos després que en el present exercici.

A més de la celeritat per a la seua posada en marxa, el Pla d’Ocupació de la Diputació de Castelló incrementa un 8% la seua inversió per al present exercici fins a aconseguir 1,3 milions d’euros. Eixe augment de recursos, de 100.000 euros, es destinarà al primer Pla d’Ocupació Rural pròpia de la institució provincial, amb el qual reforcen el seu compromís de fomentar l’ocupació per a contribuir al desenvolupament rural i a fixar població en els municipis més xicotets. Amb este nou pla “podrem augmentar el nostre propi personal, cosa que permetrà que els castellonencs tinguen uns millors servicis de la Diputació”, ha explicat la presidenta del Govern Provincial.

I és que a través d’este pla, la Diputació contractarà les persones que conformen categories de vulnerabilitat en matèria d’ocupació, és a dir, les persones desocupades, inscrites com a demandants d’ocupació en els centres Labora d’Ocupació de la Generalitat que preferentment pertanguen a col·lectius de difícil inserció laboral com poden ser les persones joves d’entorns rurals i també es donarà prioritat a les dones. Els llocs de treball que s’oferiran estaran situats en els centres o dependències de la Diputació en municipis de l’interior de la província i, d’esta manera, es contribuirà a promoure i a donar suport a la creació d’ocupació i la igualtat d’oportunitats de la població rural així com la lluita contra la despoblació.

A més d’este nou pla d’ocupació pròpia, la Diputació de Castelló activarà el Pla d’Ocupació per als municipis i que compta amb una inversió de 1,2 milions d’euros.

Tindre un lloc de treball és més de guanyar diners, és estabilitat financera, és creixement personal i professional i és dinamisme per a la nostra terra”, ha comentat la màxima representant de la institució provincial qui ha subratllat que “des de la Diputació de Castelló estem fent una aposta molt forta per l’ocupació, la formació i l’emprenedoria per a aconseguir que les oportunitats arriben al conjunt de la província”.

Marta Barrachina ha explicat que del Pla d’Ocupació 2024 podran beneficiar-se els 135 municipis de la província. La quantia de la subvenció mínima garantida és de 8.888,88 euros per ajuntament que complisca les condicions per a ser beneficiari, llevat que se sol·licite un import de quantia inferior. Així mateix, es manté l’acompte del 100% de la subvenció i es manté el requisit de contractes amb una duració mínima de tres mesos a jornada completa.

Les novetats es troben quant a una major flexibilitat ja que es permet que els contractes comencen amb data anterior a la concessió de la subvenció, alguna cosa que no sol ser habitual, però pot donar-se el cas que d’algun ajuntament tinga la necessitat de contractar abans.

La despesa elegible serà l’executat i pagat en 2024 fins a la data de justificació (8 de novembre). En els contractes fins al 30 de setembre la Seguretat Social que es paga al novembre també entrarà.

Amb tot, els contractes que es formalitzen hauran de complir una sèrie de condicions. D’una banda, les contractacions que es formalitzen hauran de tindre una duració d’almenys tres mesos a jornada completa i no podran excedir de dotze mesos. En tot cas es garantirà que les persones contractades tinguen un ingrés mensual brut d’almenys el salari mínim interprofessional (incloent la part proporcional de la paga extra). Així mateix, les contractacions no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l’entitat beneficiària, és a dir, en cap cas tindran caràcter estructural.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha finalitzat posant l’accent que el Pla d’Ocupació hui presentada “demostra que el compromís de la Diputació de Castelló per a impulsar accions encaminades a fomentar l’ocupació és ferma i real”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar