Marta Barrachina impulsa una modificació de crèdit de 200.000 euros per a atendre les pimes i autònoms afectats pels incendis

  • La presidenta de la Diputació atén les necessitats dels afectats i porta a ple una partida de 200.000 euros destinada a pal·liar les pèrdues que van registrar pimes i autònoms afectats pels incendis de 2022 i 2023
  • Estem al costat dels qui ens necessiten, el nostre compromís és màxim i el vam demostrar amb fets”, ha incidit la presidenta de la Diputació

 

La Diputació de Castelló materialitzarà demà el compromís del govern provincial que presideix Marta Barrachina per injectar ajudes als autònoms i pimes afectats pels incendis del 2022 i 2023.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha avançat que en el ple ordinari corresponent al mes d’agost i que se celebrarà demà dimarts dia 5, es portarà a aprovació una modificació de crèdit de 200.000 euros destinada a pal·liar les pèrdues que van registrar les petites i mitjanes empreses (pimes) i autònoms que es van veure afectats pels incendis registrats fa més d’un any, així com els registrats durant aquest 2023.

Amb aquesta modificació de crèdit, la Diputació de Castelló té com a objectiu aprovar una línia d’ajudes perquè tots els ajuntaments afectats pels incendis activen les corresponents ajudes a autònoms i pimes per a fer front als efectes econòmics negatius que van patir en les activitats de tots els sectors, incloses les explotacions agràries, la ramaderia, els comerços, els establiments hotelers i els càmpings, entre altres activitats.

“Estem al costat dels qui ens necessiten, el nostre compromís és màxim i el vam demostrar amb fets. És per això que impulsem aquesta modificació de crèdit, que té com a objectiu principal poder arribar als qui van haver de baixar persiana i no van poder exercir la seua activitat a causa dels incendis”, ha subratllat Marta Barrachina.

La primera presidenta de la Diputació ha remarcat que “estem ací perquè els recursos de la Diputació estiguen destinats al que de veritat importa: atendre les necessitats dels ciutadans, estar al costat dels castellonencs i dels nostres municipis. El primer és atendre l’urgent i, per a nosaltres, els castellonencs són el primer”.

El 2022 va ser un any negre pels incendis que van patir diversos municipis de la província de Castelló amb més de 20.000 hectàrees de massa forestal d’alt valor ecològic arrasats per les flames. Posteriorment, en aquest 2023 un altre incendi ha afectat municipis de la província sent més de 4.300 hectàrees cremades i més de 1.500 persones desallotjades.

A més de la nova línia d’ajudes que anirà destinada a pimes i autònoms, el govern provincial continua amb el compromís adquirit que tots els afectats pels incendis que van assotar la província fa un any reben les ajudes pendents. En aquest sentit, la Diputació ha aprovat l’ajuda de 20.000 euros per al municipi de Sacañet per a la millora d’infraestructures municipals en compensació dels incendis forestals ocasionats l’any passat. En concret, la subvenció es destinarà a l’adequació en la zona verda en Canales, del municipi de Sacañet, sent l’objectiu del projecte incrementar les zones verdes i els espais lliures i d’esplais de la població.

Aquests 20.000 euros destinats al municipi de Sacañet formen part del full de ruta de les polítiques marcades pel govern provincial que presideix Marta Barrachina i que se sumen als 10.000 euros destinats al municipi de Barracas per a la reparació del camí de Llíria, calcinat per les flames, “i continuarem conjuminant esforços perquè totes les ajudes pendents arriben com més prompte millor”, ha finalitzat la màxima representant de la institució provincial.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar