Marta Barrachina impulsa la promoció i el desenvolupament del sector pesquer de la província amb un suport econòmic de 50.000 euros

La presidenta de la Diputació anuncia durant la seua visita al Port de Castelló la subvenció dirigida a les cinc confraries per import de 30.000 euros i l’ajuda de 20.000 euros a la Federació Provincial de Confraries de Pescadors

“Un sector tan crucial per a la nostra província necessitava tindre una àrea específica, alguna cosa que hem creat per primera vegada en la història de la institució provincial, i, a més, necessitava un major suport econòmic per part de la Diputació”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, impulsa la promoció i el desenvolupament del sector pesquer de la província amb un suport econòmic de 50.000 euros.

La dirigent provincial, al costat del vicepresident i diputat de Pesca, Andrés Martínez, ha visitat esta vesprada el Port de Castelló i ha mantingut una trobada amb la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau de Castelló per a explicar les ajudes dirigides al sector pesquer de la província per part de la Diputació de Castelló per al present exercici.

Com ha indicat Marta Barrachina, “la pesca és un sector estratègic a la nostra província, una activitat fonamental en els municipis costaners de Castelló i també símbol de la nostra gastronomia”. “Un sector tan crucial per a la nostra província necessitava tindre una àrea específica, alguna cosa que hem creat per primera vegada en la història de la institució provincial, i, a més, necessitava un major suport econòmic per part de la Diputació”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

L’import total d’ajudes dirigides al sector pesquer de la província aconseguix els 50.000 euros i com ha afegit la presidenta de la Diputació, “la sensibilitat d’este govern amb la pesca és màxima i, encara no tenint les competències directes, reforcem el nostre suport a un sector que no passa pels seus millors moments i que està treballant contra vent i marea”.

Sobre aquest tema, la Diputació de Castelló contempla en el present pressupost una subvenció en concurrència competitiva dirigida a les confraries de pescadors. L’import total de l’ajuda ascendix a 30.000 euros, sent 6.000 euros per a cadascuna de les cinc confraries que conformen la Federació Provincial de Confraries de Pescadors (Fedcopesca).

A més, Fedcopesca rebrà una subvenció de 20.000 euros de part de la Diputació de Castelló per a la recollida de residus. En este punt, el vicepresident i diputat de Pesca, Andrés Martínez, ha incidit en què “cuidar i mantindre nets els nostres recursos naturals és un dels principals objectius marcats per l’equip de govern per a la present legislatura, perquè mantindre net el nostre entorn depén de tots”. D’esta manera, ha reivindicat el treball que porta realitzant des de fa anys la Federació Provincial de Confraries de Pescadors “cuidant la Mar Mediterrània” i ha destacat que “per a la Diputació de Castelló és fonamental disminuir l’impacte de residus en la nostra terra, perquè volem una mar transparent perquè tots, treballadors, ciutadans i visitants, puguen gaudir d’una mar neta i sana”.

A més de les ajudes dirigides a les confraries de pescadors del província, destacar que la Diputació de Castelló desenvolupa diverses iniciatives durant l’any i que inclouen l’ajuda a la comercialització de productes pesquers autòctons a través de la marca Castelló Ruta de Sabor.

Així mateix, i en eixe camí emprés per ser l’altaveu de la província, el Govern Provincial treballa a donar trasllat de les reivindicacions del sector pesquer a la província a les administracions competents “perquè el nostre sector pesquer tinga les màximes oportunitats i siguen respectats”, ha expressat la presidenta Marta Barrachina.

Dins de les demandes traslladades per part de la confraries de pescadors de la província, destaquen la possibilitat de treballar un mínim de 180 dies a l’any per a aconseguir que l’empresa siga econòmicament solvent, així com aconseguir que els mariners puguen tindre opcions de cotitzar i tindre assegurat la desocupació. Instar el Consell perquè efectue el pagament de les vedes també és una altra de les reivindicacions de les confraries de pescadors.

A més d’això, l’àrea de Pesca en la Diputació Provincial de Castelló continuarà treballant per posar solució a les pèrdues de caladors, els costos de combustibles, així com per a impulsar la creació de línies d’FP Dual de Pesca i creació de l’Observatori per a la Investigació i el Desenvolupament de la Pesca.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar