Marta Barrachina: “Hui es fica a caminar el pressupost 2024 que té absolut coneixement de les necessitats dels castellonencs de tota la província i sabem com aplicar-ho”

El govern provincial de la Diputació de Castelló aprova, amb els vots en contra de PSOE i Compromís i l’abstenció de Vox, els comptes per al pròxim exercici que ascendeixen a 193,7 milions d’euros

El primer pressupost del govern provincial “és la primera llavor amb la qual retornarem el protagonisme i el progrés a esta terra”, ha afirmat la presidenta Marta Barrachina

“S’inicia un camí que serà constant en tota la legislatura ja que durant este temps tornarem a posar en valor la raó de ser d’esta Diputació i de les seues competències”, ha afirmat la vicepresidenta María Ángeles Pallarés

“Este pressupost és esperat i útil per a la província i acabarem convencent-los que este camí que hui iniciem serà molt productiu per a esta terra”, ha assegurat el vicepresident i portaveu del govern, Héctor Folgado

La Diputació Provincial de Castelló ha començat hui a projectar el futur de la província amb l’aprovació del pressupost 2024. Amb els vots en contra dels grups PSOE i Compromís i amb l’abstenció de Vox, el govern provincial ha aprovat uns comptes que ascendeixen a 193,7 milions d’euros i, com ha expressat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, “hui es fica a caminar el pressupost 2024 que té absolut coneixement de les necessitats dels castellonencs de tota la província i sabem com aplicar-ho”.

La màxima representant de la institució ha subratllat durant la seua intervenció en el ple que “este pressupost és la primera llavor amb la qual retornarem el protagonisme i el desenvolupament a esta terra”. Marta Barrachina ha incidit que, a pesar que el pressupost té l’objectiu d’impulsar el progrés i el desenvolupament del conjunt del territori, “falta pressupost”. Per eixe motiu, des del govern provincial no cessaran a defensar esta terra i, per a Marta Barrachina, “esta província mereix un govern que li defense davant qui faça falta i, per a alçar la veu a l’hora de reivindicar el que és just per a Castelló, sempre ens trobaran”.

La presidenta ha lamentat el vot en contra del PSOE i Compromís i ja ha llançat un guant als grups de l’oposició per a treballar en els pròxim pressupostos “però de veritat”, ha incidit.

La màxima representant de la institució provincial ha agraït públicament el treball de tots els diputats, especialment a la vicepresidenta i responsable de l’àrea d’Hisenda, María Ángeles Pallarés, i a tot el personal tècnic de la Diputació per l’elaboració d’un pressupost “que marcarà el camí dels pròxims anys en esta casa”, ha indicat Marta Barrachina. Un pressupost amb el qual el govern provincial vol sembrar oportunitats per a fer créixer la nostra terra.

Quant al desglossament del pressupost que marcarà l’acció de la Diputació l’any vinent, la vicepresidenta primera i responsable de l’àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, ha enumerat en la seua intervenció els cinc eixos principals d’actuació dels comptes provincials per al 2024: impuls als 135, dinamització de la província, atenció directa a les persones, aposta per la nostra identitat i generació d’oportunitats.

Com ha indicat la vicepresidenta, “analitzant partida a partida, eliminant línies i més línies de plans sense sentit, d’implementacions i seguiment de plans, d’assistències tècnics i d’estudis ineficaços sense resultats, hem aconseguit elaborar un pressupost ajustat a la realitat de la nostra província, amb els municipis en risc de despoblació molt presents, treballant ja des d’un primer moment amb la condició d’eliminar burocràcia i generar així resultats i beneficis per als municipis que són els que de veritat el necessiten”.

La responsable de l’àrea Econòmica de la Diputació de Castelló ha subratllat que amb l’aprovació del pressupost “s’inicia un camí que serà constant en tota la legislatura ja que durant este temps tornarem a posar en valor la raó de ser d’esta Diputació i de les seues competències”. En este sentit María Ángeles Pallarés ha incidit en què des del govern provincial “centrarem els recursos disponibles en allò que ens defineix, recuperant aquella Diputació útil que estava al costat dels municipis i, per tant, dels veïns i veïnes, recuperant aquella Diputació que trepitjava el territori i coneixia de primera mà el que estava passant fora dels despatxos”.

Este pressupost “que no està ple de suposicions i promeses” com ha definit la vicepresidenta primera de la Diputació, “és un pressupost realista, eficient i que mira al futur”, ha subratllat.

La vicepresidenta responsable de l’àrea Econòmica ha agraït a tots els companys diputats, els tècnics de les diferents àrees i especialment a l’oficina pressupostària i a intervenció “per la seua dedicació i per la gran faena feta”, per a elaborar un pressupost “amb el qual iniciem un nou model, reforcem les competències pròpies, s’elimina burocràcia i reivindiquem davant altres administracions allò que és just”. “Un pressupost que mira cap al futur, amb vocació d’arribar on uns altres no arriben, de la mà dels ajuntaments i, per tant, dels castellonencs”, ha finalitzat la vicepresidenta María Ángeles Pallarés.

Per part seua, el vicepresident i portaveu del govern provincial, Héctor Folgado, ha reiterat que “estem convençuts que este pressupost és esperat i útil per a la província i acabarem convencent-los que este camí que hui iniciem serà molt productiu per a esta terra”.

El vicepresident ha posat l’accent que el pressupost 2024 no és el resultat del treball realitzat en els cinc mesos des que va començar la legislatura quant a eixa escolta activa per a detectar les necessitats del conjunt de la província. Més aviat, “portem quatre anys treballant en els municipis, quan estàvem en l’oposició, coneixent les seues necessitats” i, juntament amb el treball realitzat ja des del govern provincial, “coneixíem el que li feia falta a esta casa i perquè tinga capacitat de resposta”.

Eixos del pressupost

Quant a cadascun dels eixos que conformen el pressupost 2024 de la Diputació Provincial de Castelló, el primer eix d’actuació que porta el nom impulse als 135 municipis, suma més de 57,7 milions d’euros. D’aquesta manera, un de cada quatre euros consignats en el pressupost va dirigit al cor que bomba esta Diputació: més recursos directes als municipis per a resoldre els seus problemes i donar resposta a les seues necessitats

Pel que fa a l’aposta de la institució provincial perquè la província de Castelló reforce la seua projecció esportiva, turística i cultural a nivell nacional i internacional, el pressupost reserva 24 milions d’euros per a l’impuls de Castelló com a escenari esportiu, com a referent turístic i com a espai cultural.

Així mateix, el pressupost 2024 de la Diputació de Castelló està dissenyat per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i, amb l’objectiu de generar igualtat real, efectiva i solucions, la institució provincial reserva 13,6 milions d’euros per a prioritzar el suport a les persones, col·lectius i associacions més necessitades de la província.

Un altre dels compromisos del govern provincial és sembrar desenvolupament i creixement en els municipis de Castelló i amb eixe objectiu el govern provincial apostarà de manera ferma per l’emprenedoria, la ceràmica i la innovació com a catalitzadors fonamentals per a superar les dificultats i construir un futur resilient i pròsper per a tots. Per a tot això, el pressupost contempla una partida global superior als 5,3 milions d’euros.

Finalment, l’aposta per la nostra identitat, el suport als sectors primaris, la defensa del territori i de les nostres tradicions també ocupa un lloc d’excepció en els comptes d’esta corporació provincial. En tot allò que caracteritza i fa única a la província i cal preservar i protegir, els comptes d’esta Diputació destinen 4,1 milions de per al pròxim exercici.

En el seu conjunt, el pressupost 2024 aprovat en el ple de hui, té com a objectiu convertir a la Diputació de Castelló en una institució excel·lent, àgil i útil per al conjunt de la província.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar