Marta Barrachina exigix a Pedro Sánchez l’autovia de l’interior com a garantia de vida i oportunitats per al Maestrat

La presidenta provincial del PPCS celebra a Sant Mateu una comarcal per a abanderar la defensa de l’A7, “una infraestructura justa i necessària per a la província”. “Som l’únic territori de la Comunitat Valenciana que manca d’esta connexió per l’interior que ha de conectar amb Catalunya”

La líder provincial del PPCS recorda que el PP de Mariano Rajoy va reservar 349,7 milions d’euros per a desenvolupar el tram de 48 quilòmetres de l’A7 entre Vilanova d’Alcolea i La Jana. “El PSOE bloqueja l’obra i nega desenvolupament a la nostra província”, diu

Marta Barrachina es presenta com a garant dels interessos dels castellonencs i enarbora la bandera “d’un interior únic que mereix les mateixes inversions que la costa”. “La llibertat per a fixar una llar no ha de veure’s condicionat pels servicis”, indica

La presidenta provincial del Partit Popular ha reivindicat hui a Sant Mateu “el futur que mereix l’interior de la nostra província que hui Pedro Sánchez castiga sense pressupostos”. Ho ha fet en el si de la comarcal celebrada en la localitat i que ha mobilitzat a membres de la directiva, diputats, alcaldes, regidors i militants i en la qual ha reivindicat “l’orgull d’una terra que mereix les mateixes oportunitats estiga banyada per la mar o abraçada per muntanyes”.

Per a Marta Barrachina, “la negativa de Pedro Sánchez a aprovar uns pressupostos i el bloqueig de l’autovia A7 per l’interior és un castic injust que des del PP exigim que es corregisca”. “Va ser un govern del PP, el liderat per Mariano Rajoy, el que en 2018 va anunciar 349,7 milions d’euros per a executar els 48 quilòmetres pendents entre Vilanova d’Alcolea i La Jana”. “Ha sigut un govern del PSOE el que ha decidit enterrar esta inversió i negar a la nostra província el dret al desenvolupament i les oportunitats del Maestrat”.

En el PP, “som bandera de la nostra província i defenem amb orgull el nostre interior”. “Som convençuts del poder d’un món rural que mereix totes les inversions i protegim la llibertat dels ciutadans a fixar la seua llar, perquè no és just que esta decisió tan vital estiga condicionada pels servicis que es presten. Tot el territori mereix el mateix tracte i les mateixes oportunitats”.

En este sentit, Marta Barrachina ha recordat que la província de Castelló és l’única del territori autonòmic que no posseïx una autovia que connecte de nord a sud l’interior. “És un absolut greuge comparatiu que des del PP exigim que es modifique, executant el projecte que en el seu moment va aprovar el PP i que el PSOE, lamentablement, va negar a esta província”.

Una inversió de 349,7 milions

La urgent necessitat de dotar a Castelló d’esta autovia es va confirmar el 19 de setembre de 2018, quan el PP aconseguia aprovar en la comissió de Foment una iniciativa que contemplava esta infraestructura i confirmava el Pla d’Inversió en Carreteres (PIC) avalat durant l’etapa de Rajoy. No obstant això, la inacció del PSOE va enterrar l’obra que hui hauria d’estar executada i operativa.
Cal assenyalar que el pressupost estimat per a esta actuació era de 349,7 milions d’euros per als trams Vilanova d’Alcolea-Les Coves de Vinromà, Les Coves de Vinromà-La Salzadella i La Salzadella-Traiguera. Les tres connexions sumaven prop de 48 quilòmetres planificats per a una velocitat de 120 km/hora.

El primer dels trams té una longitud d’uns 14,2 km i tres enllaços. El pressupost d’inversió estimat és de 112,7 milions d’euros. En el tram Les Coves de Vinromà-La Salzadella, hi ha 15,9 quilòmetres i es dissenyen tres enllaços i un pressupost estimat és de 111,6 milions d’euros. Finalment, la longitud de l’últim tram La Salzadella-Traiguera és de 17,5 km i disposa de quatre enllaços. El pressupost d’inversió s’estima en 125,4 milions d’euros.

Renovació de càrrecs

La reunió comarcal celebrada hui a Sant Mateu ha servit per a renovar la junta local del PP que presidirà Gloria Vaquer, amb Gemma Segarra com a secretària i Xavier Traigueros com a tresorer. Al costat d’ells, exerciran la funció de vocals María de la Mar Ferreres, Constantin Cristi Roman, José Ramón Balaguer i Ezequiel Labernia.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la